Pripadnik OS BiH kojeg su optuživali za ‘atentat na Vučića’, na sudu dobio spor protiv ‘Srne’

Pripadnik OS BiH kojeg su optuživali za ‘atentat na Vučića’, na sudu dobio spor protiv ‘Srne’

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mehdin Jakupović našao se na udaru određenih medija lani, a optuživali su ga za napad na srbijanskog predsjednika u Potočarima.

Ovom istaknutom vojniku nije bilo teško dokazati istinu, obzirom da je navodni atentat iz 2015., prema informacijama dostupnim javnosti, iscenirani događaj iz okruženja samog Vučića. O tome su govorili i sami srbijanski policajci, koji su nelegalno boravili u našoj zemlji tog 11. jula kada se obilježavala godišnjica genocida nad Bošnjacima srebreničkog kraja.

Zadatak policijskih službenika bio je da dokumentuju, unaprijed osmišljeni napad na Vučića, s kojim je u Potočare došlo između 150 i 200 navijača beogradskih fudbalskih klubova te pripadnici jednog nacionalističkog udruženja iz Pančeva.

O svemu je za medije govorio i suspendovani policajac Milan Dumanović – VIDEO.

Ta priča aktuelna je i ovih dana na sudu u Beogradu.

A na društvenim mrežama danas se oglasio Mehdin Jakupović.

PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA! ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO!

-Preživio sam GENOCID. I nakon toga dugi niz godina unazad, meta sam kukavičijeg ataka na moju ličnost anonimnim prijavama od nepoznatih osoba ili paraobavještajnih službi kojim sam okarakterisan kao opasna osoba radikalnih islamskih stavova itd. Zadnji takav atak bio je prošle godine 25. septembra gdje sam javno posredstvom medija optužen kao glavni organizator atentata na Vučića i druge kao i niz bezočnih laži. Mediji, Izvršioci anonimnih nalogodavaca gube na sudovima a nalogodavaca kukavica nigdje na vidiku, u mišijoj rupi a ja sam slobodan i ponosan čovjek i na raspolaganju svim javnim, legalnim sigurnosnim agencijama ako sam za nešto kriv i ne krijem se kao ove anonimne kukavice.

Hvala svima koji su mi svo ovo vrijeme bili moralna i materijalna podrška da tražim pravdu. Nikada im to neću zaboraviti. Uskoro javni opširni intervju o navedenoj temi, o svim atacima na mene, o tužbama, o sigurnosnim provjerama, o zadržavanju mene i moje porodice na ulazu u R. Srbiju, o razlozima atakovanja na mene i javnog medijskog linča, o podršci koju sam imao, o likovanju i izbjegavanju mene od strane nekih kategorija ljudi, o proživljavanju svega navedenog a sve u cilju istinitog informisanja javnosti o svemu jer i ja imam pravo riječi, da se čuje i moja strana priče – poručio je.

U priloženim dokumentima možemo vidjeti prvostepene sudske presude suda u Bijeljini izrečene protiv agencije Srna te Srđana Perišića.

Slika može predstavljati tekst
Slika može predstavljati tekst

Srebreničanin Jakupović bio je pripadnik AR BiH od početka do kraja agresije na Bosnu i Hercegovinu. (Nosilac ratnog priznanja „Srebrni štit“.)

Nakon rata završio je fakultet Odbrane i Sigurnosti na FPN u Sarajevu i stekao zvanje profesor Odbrane i sigurnosti. Na istom fakultetu je završio master studij i stekao zvanje magistara politologije usmjerenje Evropske integracije.

Pripadnik je OS BiH, aktivni oficir u činu majora.

Previous Djevoka Sanida, ubijena pred očima majke i brata
Next Bosna na djelu: Premijer Novalić ponudio pomoć Njemačkoj

You might also like

NAŠI DANI

Bilgic: Turska je odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske Tanju Bilgic poručio je kako je Turska odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, javlja AA. Bilgic je odgovorio na

NAŠI DANI

Goražde: Obilježavanje 25. godišnjice Armije Bosne i Hercegovine (Foto)

Povodom obilježavanja 25. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i 12. godišnjice Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, danas je u kasarni Kosova počeo program

NAŠI DANI

Stručnjaci najavljuju: Očekuje se značajan povratak domaće radne snage iz EU

Dominik Raškaj, agent za zapošljavanje, gostujući na televiziji najavio je povratak bosanske radne snage iz EU. -Što zbog poskupljenja energenata u Evropskoj uniji, dakle u Zapadnim zemljama, a što zbog