Pripreme za EYOF: Velika akcija čišćenja stadiona “Asim Ferhatović Hase”

Pripreme za EYOF: Velika akcija čišćenja stadiona “Asim Ferhatović Hase”

 

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u ponedjeljak je organizirana akcija čišćenja povodom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji će u februraru biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Akciji su se pridružili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, predstavnici FK Sarajevo, KJKP Park, studenti, učenici osnovnih škola i drugi građani.

Ajnadžić je s predstavnicima FK Sarajevo razgovarao o napretku aktivnosti na stadionu za EYOF i davao sugestije kako bi pripreme protekle u najboljem redu.

On je kazao kako je Općina uključena u pripreme i mnogo prije akcije čišćenja te da su u toku radovi na dotjerivanju stadiona. Zahvalan je svima koji su se odazvali akciji.

“Danas smo izišli na stadion, prije svega, da prije snijega očistimo ono što ne treba biti na stadionu. Ima otpadaka i dotjerujemo ono što treba pojačati, prije svega dobar i ugodan ambijent na stadionu pred veliku manifestaciju zbog koje smo i sretni i ponosni, EYOF. Trebamo biti dobri domaćini”, rekao je Ajnadžić koji je uzeo metlu u ruke.

Kazao je kako očekuju da će se u akciju čišćenja uključiti i radnici KJKP Rad.

“Mi smo u završnici pripreme ambijenta koji će pružiti dobre preduvjete za održavanje centralne manifestacije EYOF u februaru 2019. Želim reći da smo poprilično investirali u pripreme za održavanje EYOF-a i u pripreme za održavanje međunarodnih utakmica”, rekao je Ajnadžić, koji je govorio o radovima na rasvjeti i sobi za centralno upravljanje sistemom sigurnosti.

Previous Uskoro nastava za djecu izbjeglica i migranata: Stranci sa svojim sudbinama dolaze i odlaze. Ostajemo mi i slika o nama
Next U septembru u Bosni i Hercegovini posao pronašlo skoro 16 hiljada osoba

You might also like

OTPOR BOSNE

Na Mostarskim šehitlucima obilježen Dan šehida: Sloboda ima veliku cijenu

 Drugog dana Ramazanskog bajrama na Mostarskim šehitlucima učenjem hatma dove obilježen je Dan šehida. Tim je povodom Dino ef. Maksumić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar pročitao poruku mostarskog

NAŠI DANI

U Budžetu upisali pogrešan kod, 12,8 miliona KM namijenjenih za besplatne udžbenike osnovcima – propalo!

Najmanje 12,8 miliona maraka namijenjenih za kupovinu udžbenika za učenike do petog razdreda osnovnih škola u Federaciji ostalo je neiskorišteno jer je Predstavnilčki dom FBiH prilikom usvajanja Budžeta pogriješio ekonomski

NAŠI DANI

Deklaracija Sabora RH podsjeća na Memorandum SANU

  U Hrvatskom saboru vođena je žestoka rasprava o našoj zemlji. Raspravljano je o prijedlogu Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Vladajući i opozicija podijeljeni su u vezi