Pristigle snage EUFOR-a bit će raspoređene u kasarne – u Bijeljini, Prijedoru i Bihaću

Pristigle snage EUFOR-a bit će raspoređene u kasarne – u Bijeljini, Prijedoru i Bihaću

Snage EUFOR-a bit će smještene u kasarnama Oružanih snaga u Prijedoru i Bijeljini, saznaje Istraga.ba.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine već je potpisalo odluku kojom se EUFOR-u daju na raspolaganje te kasarne.

Osim kasarni u Bijeljini i Prijedoru, Ministarstvo odbrane BiH odobrilo je snagama Eufora korištenje i kasarne Oružanih snaga u Bihaću, potvđeno je za Istragu, objavio je pomenuti portal na Twitteru.

EUFOR je ovih dana rasporedio dodatne snage u našu zemlju.

Saopćenja iz EUFOR-a

-U sklopu EUFOR-ove operacije Althea, avioni EU će u narednim sedmicama izvoditi obuku iznad BiH i Zapadnog Balkana. Nosač aviona “Charles-de-Gaulle” trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedjeljka, 7. marta 2022. godine, njegove letjelice tipa „Rafale“ će izvoditi prelete preko zapadnog Balkana, uključujući BiH. (5. mart)

-EUFOR može potvrditi da je svih 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a sada u BiH. Raspoređivanje vojnika i njihove opreme, uključujući laka oklopna vozila, je mjera predostrožnosti i proporcionalna mjera koja pokazuje odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere u BiH u održavanju sigurnog okruženja. (7. mart)

-Nakon dolaska 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati da će vidjeti povećan broj patrola uključujući i one u lako oklopnim vozilima, kako bi uvjerili javnost u stalnu odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere iz BiH. (9. mart)

-Komandant EUFOR-a se jučer sastao sa članom Predsjedništva Miloradom Dodikom u njegovom uredu u Sarajevu. Ovo je bio konstruktivan sastanak na kojem je došlo do pozitivne razmjene mišljenja o nizu pitanja. (10. mart)

Previous Susjedi u šoku nakon pada ‘zalutale’ letjelice u Zagrebu: ‘Zaštita NATO-a očito ne funkcionira’
Next Petev objavio spisak za utakmice sa Gruzijom i Luksemburgom

You might also like

NAŠI DANI

Crkva odlazi iz avlije: pobjeda Fate Orlović nakon dva desetljeća

Pravoslavna crkva, sagrađena na imanju Fate Orlović iz Konjević polja, bit će preseljena u Bratunac. To je rasplet dvadesetogodišnje sage i to tek nakon presude Evropskog suda. Ta odluka nije

NAŠI DANI

Asim Šahman – Poznati rukometni trener u projektu proizvodnje aronije i borovnice

  Uz rukomet, koji je zavolio još kao dječak, poznati trener i sportski stručnjak Asim Šahman sve više  postaje, kako kaže, ovisnik o prirodi i neiscrpnim ljepotama koje ona nudi.

NAŠI DANI

Ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Švedske u posjeti Bosni i Hercegovini

Ministrica vanjskih poslova Kraljevine Švedske Ann Linde i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Mikael Damberg posjetit će danas Bosnu i Hercegovinu. Kako je najavljeno, delegacija će se sastati s članovima