Proizvodnju iz Holandije prenose u Bosnu! Japanska kompanija proširuje fabriku u Konjicu

Proizvodnju iz Holandije prenose u Bosnu! Japanska kompanija proširuje fabriku u Konjicu

Tsubaki Nakashima, japanska kompanija, specijalizirani je proizvođač preciznih kugli i valjaka, kao i kugličnih vijaka i drugih mehaničkih dijelova, sa sjedištem u Nari, Japan.


Pored Japana proizvode u Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Poljskoj, Slovačkoj, Holandiji, Bosni, Velikoj Britaniji, Kini, Tajlandu, Indiji i Tajvanu.

Firma Tsubaki-Nakashima TN Bosnia u Konjicu djeluje od 1984. godine.

Iz sjedište japanske kompanije obznanili su kako će restrukturirati evropsko poslovanje te povući proizvodnju sa valjcima iz Holandije u fabriku u Bosni.

-U cilju poboljšanja profitabilnosti poslovanja sa valjcima, utvrdili smo da će to biti teško poboljšati strukturu visokih troškova holandske fabrike i konsolidacijom svih funkcija Roller business u Bosni, steći ćemo konkurentnost kroz drastično poboljšanje produktivnosti, navode.

Završetak nove zgrade, koja će biti otprilike 2,5 puta veća od postojeće fabrike u Bosni, predviđen je u aprilu ove godine, a prenos opreme i drugih objekata već je u toku, sa planovima za početak rada u punom obimu, značajno poboljšane nove fabrike, u junu.

Do kraja ove godine namjeravaju da zatvore fabriku valjaka u Holandiji i stvore novi evropski posao s valjcima.

Japanci očekuju da će od 2023. godine, kada će novo sjedište i pogon u Bosni biti u potpunosti operativan, operativni profit poboljšati za više od 1,2 milijarde ¥ godišnje (100 ¥ oko 1,5 BAM) u odnosu na 2021.

(MiruhBosne)

Previous Bogat program ovogodišnje manifestacije “Dani Povelje” Srebrenik
Next Prošla godina obilježena rastom izvoza i izlaskom iz recesije: Bosna u suficitu s Njemačkom i Austrijom

You might also like

Ekonomija/Biznis

U 2018. godini zadržan trend rasta stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini (Video)

  Iako je 2017. godina bila rekordna po broju stranih investicija u našoj zemlji i uloženo je čak 700 miliona maraka, i u 2018. godini zadržan je trend rasta stranih

Ekonomija/Biznis

‘Olip’ u Visoko stigao krajem prošle godine, trenutno zapošljava oko stotinu radnika. Plan utrostručiti broj zaposlenih

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić sa saradnicima je obišao proizvodne pogone firme „Olip“ Travnik, koja odnedavno svoju proizvodnju kroz poslovnu jedinicu ima i u Visokom. U razgovoru sa direktoricom poslovne jedinice

MADE IN BOSNIA-387

Od porodične tradicije do biznisa: Emir Hadžijusufović proizvodi prirodni sirup od ruže

  Emir Hadžijusufović proizvodi 100% prirodni sirup od ruže, po recepturi svoje majke. Dugi niz godina se ovaj sok proizvodi i pije u njegovoj porodici, ali sad je Emir odlučio