Projekat vrijedan milion KM: Svečano otvorena nova fiskulturna sala u Željeznom Polju

Projekat vrijedan milion KM: Svečano otvorena nova fiskulturna sala u Željeznom Polju

U OŠ “”Abdulvehab Ilhamija” u Željeznom Polju kod Žepča svečano je predata na korištenje nova fiskulturna sala, čiju su izgradnju finansirali Vlada Zeničko-dobojskog kantona sa 800.000 KM i Općina Žepče koja je osigurala 200.000 KM.

Svečanu vrpcu su presjekli premijer Nezir Pivić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija, općinski načelnik Žepča Mato Zovko i direktor ove škole Suvad Hadžić.

Premijer Nezir Pivić je naglasio posvećenost Vlade ZDK-a izgradnji infrastrukture, a posebno projektima koji su korisni za mlade i podstiču njihov ostanak u državi.

– Vlada čini sve da osigura što kvalitetnije uslove za život građana svih gradova i općina, vodeći se principima ravnomjernog razvoja i pravedne raspodjele dobara. Maksimalno smo na raspolaganju i uvijek spremni da osiguramo sredstva za projekte kao što je fiskulturna dvorana u Željeznom Polju, a novi projekat koji realizujemo u ovoj mjesnoj zajednici je izgradnja ambulante porodične medicine za koji je Vlada osigurala potrebna sredstva – rekao je premijer Pivić.

Ministar Mirza Mušija naglasio je da će resorno ministarstvo nastaviti ulaganja u infrastrukturu škola i fakulteta, budući da želi osigurati najbolje moguće uslove u svim obrazovnim ustanovama..

Izgradnjom dvorane značajno su unaprijeđeni uslovi za odvijanje nastave tjelesnog odgoja za 399 učenika raspoređenih u 27 odjeljenja, ali i svih 4.500 stanovnika MZ Željezno Polje budući da će se dvorana također koristiti za rekreaciju i održavanje društvenih priredbi.

Općinski načelnik Mato Zovko izrazio je zadovoljstvo što je projekat uspješno realizovan, rekavši kako učenici i mladi iz Željeznog Polja sada imaju jednako kvalitetne uslove za izdvođenje nastave tjelesnog odgoja i bavljenje sportom, kao i vršnjaci u svim drugim mjesnim zajednicama u ovoj općini.

Press služba ZDK

Previous Bostandžić, bronzani na EP u karateu: Vjerujem da ću kroz izvjesno vrijeme osvojiti i zlatnu medalju
Next Obilježena 32. godišnjica od Pofalićke bitke

You might also like

NAŠI DANI

Komšić ide u Vatikan na sastanak sa Papom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić trebao bi se krajem ove sedmice u Vatikanu sastati sa papom Franjom saznaju Vijesti.ba Bio bi to drugi zvanični sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

NAŠI DANI

Međugorje: poduzetnici ogorčeni ‘pompom’ oko virusa kažu da je i u ratu bilo više gostiju

Međugorje je poharala korona. Hercegovačko svetište Kraljice mira koje je u doba korizme vrvilo hodočasnicima sablasno je prazno. Puste su ulice, dućani, kafići i restorani. Prazna je i crkva svetog

NAŠI DANI

Pruga Sarajevo-Pale zajednički interes Sarajeva i Istočnog Sarajeva (VIDEO)

  Udruženje građana ”Ćiro” održalo je danas na Ravnoj planini, na Palama, sastanak sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom u povodu projekta izgradnje uskotračne pruge Pale – Bistrik.