Projekti ZOI-ja: Na vrhu Bjelašnice restoran i vidikovac, na Malom Polju Zip-line

Projekti ZOI-ja: Na vrhu Bjelašnice restoran i vidikovac, na Malom Polju Zip-line

 

ZOI’84 optimistično ulazi u novu zimsku turističku sezonu, iako je u startu bilo malih problema, što je u javnosti imalo negativnog odjeka. Međutim, pravovremenim djelovanjem menadžmenta kompanije, nedostatci su otklonjeni, protiv odgovornih pokrenuti disciplinski postupci, te svi posjetioci Bjelašnice i Igmana mogu u potpunosti uživati.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Nevres Alispahić, direktor ove kompanije kaže da je iza njih dosta uspješno završenih projekata.

“Završena je akumulacija 2 i radi punim kapacitetom. U nju je investirano 1,2 miliona maraka. Završen je i sistem vještačkog osnježavanja, četverosjed. Na vertikalnom sistemu su urađene staze, napravljena je drenaža odvodnih voda, a završen je i šestosjed za invalide. Na Malom Polju su prošireni ugostiteljski kapaciteti, pokrenut je i dvosjed koji nije radio tri godine”, istaknuo je Alispahić.

Ove godine na Bjelašnici je izgrađen jedan objekat, dok je za drugi potpisan ugovor za njegovu rekonstukciju. Radi se o objektu na vrhu Bjelašnice u okviru kojeg je kako je Akta.ba ranije pisala planirano da bude smješten restoran i vidikovac. Ovaj objekat trebao bi biti završen naredne godine.

 

U ZOI-ju očekuju pozitivne finansijske rezultate, a kako navodi prvi čovjek kompanije, planova imaju na pretek.

Naredne godine planiraju pokrenuti Zip-line na Malom Polju. Na Velikom Polju planirana je izgradnja bazena, proširenje i uređenje staza kako bi se u ljetnom periodu mogle organizovati FIS-ove trke.

“U cilju oživljavanja ljetnog turizma na planiramo napraviti zabavne i dječije parkove. Na Babinom dolu ćemo naredne godine nabaviti bicikla i izgraditi biciklističku stazu”, kazao je Alispahić.

Osvrćući se na Evropski zimski omladinski olimpijski festival (EYOF) naglasio je kako je ZOI’84 sve svoje obaveze iz ugovora ispoštovao i sve je sa tehničke strane spremno za ovaj događaj.

Pored radova na planini,  ZOI’84 je investirao i u projekte u Zetri, gdje je urađena rekonstrukcija VIP salona. Raspisan je tenderi za saniranje određene površine skladišta. Nakon tri godine stanke ponovo je pokrenuta streljana. Završeno je vanjsko uređenje, potpisan je ugovor, a na proljeće je planirano uređenje prilaza i ulaza u Zetru, odnosno popločavanje i hortikulturalno uređenje.

Da ZOI’84 ide u korak sa ostalim skijaškim centrima regiona, potvrdit će 29. decembra na otvaranju zimske turističke sezone koja je organizovana u saradnji sa Altermedijom, kada posjetioce očekuju brojna iznenađenja. Vrhunac je svakako koncert grupe Bijelo dugme.

“Sve je spremno, pozivamo sve građane da dođu na planinu”,  kazao je Alispahić, te naglasio kako se ovaj događaj ne bi mogao desiti bez podrške Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Općine Trnovo, BH Telecoma i mnogih drugih.

Previous Schwarz-Schilling: Moramo zaustaviti diplomatsku ofanzivu Hrvatske jer ne govore istinu
Next Popularni voditelj: U Srbiji nema slobodnog društva. Ovdje ništa nije normalno

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Stari grad Jezerski – Bosanska Krupa

Stari grad Jezerski u Bosanskoj Krupi datira još iz srednjeg vijeka. Nakon brojnih historijskih dešavanja, kada je grad bio srušen ali i obnovljen, konačno je napušten 1838. godine do kada

TURIZAM

Domaće turističke agencije imaju veliko interesovanje klijenata

Prvomajski praznik idealna je prilika koju će mnogi građani Bosne i Hercegovine iskoristiti za putovanje. Zainteresiranost  vlada za Jadran a, kako kažu u turističkim agencijama, Istanbul se uvijek traži.  Ahmed

BAŠTINA

Čuvari ruža: potrebno više brige za očuvanje đulberšećer ruže

U bašti Dženane Balić, u okolici Hadžića kod Sarajeva, đulber-šećer ruža ima toliko da vlasnici prosto više ne znaju šta će s njom i žao im je da tako lijepe