Protesti za Dženana Memića: Građani  traže istinu

Protesti za Dženana Memića: Građani traže istinu

Na poziv porodice nastradalog Dženana Memića, oko 300 građana okupilo se ispred SCC-a u Sarajevu kako bi protestom ponovo pružili podršku roditeljima mladića koji još uvijek tragaju za istinom u slučaju smrti njihovog sina.

Kako javlja reporterka Faktora, građani su pristigli sa transparentima na kojima piše “Sudite pogrešnom, Ljubo nije ubio Dženana!”, “Ljubo, koliko si dobio eura?”, “Pravda za Dženana”… Oni su zajedno došli ispred zgrade Tužilaštva Kantona Sarajevo, a zatim pred zgradu Skupštine KS, gdje nastavljaju borbu za istinu i pravdu.

Podsjećamo, porodica Memić ne vjeruje da je za prerani Dženanov odlazak kriv Ljubo Seferović kojem se sudi zbog izazivanja nesreće u kojoj je mladić smrtno povrijeđen.

Inače, danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu na suđenju Ljubi i Bekriji Seferoviću svoj iskaz je dala Alisa Mutap, koja je i sama povrijeđena u nesreći za koju se sumnjiči Seferović i koja je zapravo jedini svjedok cijelog događaja.

https://www.youtube.com/watch?v=K1VD2DqFJns

Previous Bitka za oklopni voz - Velika pobjeda bosanske armije u gradu 'Zmaja od Bosne'
Next Cazinska krajina - zemlja kestena

You might also like

NAŠI DANI

Za izgradnju brze ceste Prača – Goražde 13 miliona KM

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija danas usvojila Program utroška drugog dijela sredstava „Kapitalni transferi javnim preduzećima – Transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta”

NAŠI DANI

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine primio delegaciju Šahovskog kluba Bosna

  Predsjedavajući u državnom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima. U srdačnom

NAŠI DANI

Konjički Igman zapošljava 372 radnika

Vodeća domaća firma iz oblasti namjenske industrije Igman d.o. Konjic nedavno je raspisala Javni oglas za prijem više stotina radnika. Fabrika koja proizvodi municiju za svjetsko tržište i izvozi u