Prozor: Prezentirani prvi iskopni radovi arheološkog nalazišta na brdu Gradac (Video)

Prozor: Prezentirani prvi iskopni radovi arheološkog nalazišta na brdu Gradac (Video)

Prvi iskopni radovi arheološkog nalazišta na brdu Gradac, koje datira iz prahistorije pa sve do 5. vijeka nove ere, službeno su prezentirani danas u prisustvu brojnih medija i stanovnika općine Prozor-Rama.

Projekt arheloških istraživanja na brdu Gradac koje se nalazi između Ljubunaca i Uzdola započeo je 9. maja 2017. godine a voditeljica iskopnih radova, profesorica Snježana Vasilj, kazala je u izjavi za medije kako je današnjom prezentacijom završena prva faza istraživačkih radova.

Previous Iso Mahmutović: Čovjek koji nije htio da ruši tuđe svetinje
Next Bratunac: Ramazanske radosti i češća okupljanja povratnika

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Uređenje historijskog puta Bentbaša-Kozija ćuprija: Vraćanje iz zaborava i obogaćivanje turističke ponude Sarajeva

  Kuriozitet vezan za ovaj most je da je sačuvan u originalu. Dakle, nikakvih preinaka na njemu nije bilo, vidi se i sama kamena ograda, koja se zove korakluk. Ona

BAŠTINA

BZK “Preporod” kupuje Bašagićevu rodnu kuću

Iz BZK “Preporod” saopćili su da je kuća do sada bila u privatnom vlasništvu te da predstoji i zahtjevan poduhvat rekonstrukcije kako bi služila kao kulturno-edukativni i muzejski prostor koji

BAŠTINA

Pismo Begzade Gavrankapetanović caru Franji Josipu

Pismo Begzade Gavrankapetanović, rođene Bašagić, supruge posljednjeg počiteljskog kapetana Ibrahim-bega Kapetanovića, napisano begovicom, posebnom varijantom bosančice, 13. juna 1902. godine i upućeno Caru i Kralju Franji Josipu I u Beč.