Prozori i vrata iz Srebrenika krase objekte širom Evrope

Prozori i vrata iz Srebrenika krase objekte širom Evrope

Kompanija Herceg d. o. o. Srebrenik postoji više od 30 godina. Osnivači preduzeća su braća Herceg, koji su još 1983. godine osnovali zanatsku radionicu koja će vremenom izrasti u najvećeg proizvođača prozora i vrata u Bosni i Hercegovini.

Trenutno zapošljavaju više od 380 radnika, od čega je oko 40 sa visokom stručnom spremom.

Najveći dio proizvoda izvoze na tržište Evropske unije, pri čemu najznačajnije učešće imaju Holandija, Belgija, Njemačka i Austrija te Švicarska.

Prozori i vrata koje proizvode prisutni su na evropskom tržištu skoro 20 godina, a iz godine u godinu ostvaruju sve veći obima poslovanja.

„Isti trend je pratio i prvu polovinu 2019. godine, u kojoj je ostvarena dvocifrena stopa rasta u odnosu na isti period lani. Kontinuirani rast je rezultat promišljenih investicionih odluka tokom niza godina, kao i značajnog iznosa sredstava koji se godišnje izdvaja za investiranje. Tokom ove godine značajno smo investirali u proizvodne pogone“, objašnjavaju nam u kompaniji.

Kao posljedica kontinuiranog rasta, javlja se i potreba za dodatnim zaposlenicima.

Zato su u nekoliko navrata tokom ove godine imali otvorene konkurse za različita radna mjesta, koja su uspješno popunili.

„Najbolje kadrove na tržištu rada nastojimo privući dobrim primanjima, organizovanim druženjima, novčanim stimulacijama, kao i poštivanjem svih dogovorenih uslova rada. Zato nismo imali značajnih problema zbog odlaska radnika u zemlje EU, jer kao što i u kvaliteti naših proizvoda nastojimo da budemo iznad prosjeka tako isto nastojimo da budemo iznad prosjeka u pogledu radnih uslova koje nudimo našim zaposlenicima“, objašnjavaju svoju poslovnu filozofiju.

U pogledu budućeg poslovanja, očekuje se nastavak pozitivnih trendova uz ostvarenje boljih rezultata nego u prethodnim godinama, što djelimično pokazuju i rezultati ostvareni u prvoj polovini 2019. godine.

Izvor: Poslovne Novine

Previous Jabuke i kruške iz Bosne i Hercegovine ponovno u Rusiji
Next Predstavljena knjiga izabrane poezije Ćamila Sijarića

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosna i Hercegovina prošle godine izvezla struje u rekordnoj vrijednosti od 574 miliona KM

  Bosna i Hercegovina je u 2018. godini izvezla električne energije u vrijednosti 574 miliona KM, kao rezultat dobrih hidroloških prilika i visokih berzanskih cijena, izvještava Indikator.ba.  Izvoz električne energije

Ekonomija/Biznis

‘Binas’ Bugojno upošljava 49 radnika

  Ovih dana bugojanski Binas objavio je javni konkurs za popunu radnih mjesta. Ova firma iz namjenske industrije s dugogodišnjom tradicijom upošljava ukopno 49 radnika. Konkurs je otvoren prije tri

Ekonomija/Biznis

Izvoz iz Bosne i Hercegovine u prvom polugodištu porastao za 31,1 posto

 Izvoz iz Bosne i Hercegovine u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je šest milijardi i 489 milona KM, što je za 31,1 posto više nego u istom periodu lani,