Prva zvanična posjeta novog gradonačelnika Istanbula: Imamoglu u Sarajevu

Prva zvanična posjeta novog gradonačelnika Istanbula: Imamoglu u Sarajevu

U zvaničnoj posjeti Kantonu Sarajevo boravi gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu. Brojna delegaciju najvećeg turskog grada susrela se danas sa članovima Vlade Kantona.

“Mi smo ponosni domaćini gradonačelniku Istanbula Ekremu Imamoglu koji je za svoju prvu zvaničnu posjetu odabrao upravo Sarajevo i zbog jake saradnje i veza koju sa našim gradom imaju građani Istanbula porijeklom sa naših prostora,“ poručio je premijer Kantona Edin Forto.

Kanton Sarajevo će odredit smjernice produbljivanja saradnje sa Istanbulom koja je i do sada postojala, a kako je naglasio premijer, koju želimo da proširimo i pojačamo. Uz zahvalu premijeru Forti i Vladi KS na srdačnoj doborodošlici gradonačelnik Imamoglu je istakao da je danas vođen jedan konstruktivan razgovor.

“U izbornom periodu, ja sam mojim sugrađanima obećao da će se posjeta Sarajevu realizirati ubrzo nakon izbora i evo nas danas ovdje. Ja sam gradonačelnik koji smatra da je uloga Istanbula od presudne važnosti naše kulturološke saradnje koja ima dugu povijest, ali želimo da razvijamo saradnju u svim ostalim segmentima života”, poručio je Imamoglu.

On je poručio da želi da ovaj grad i područje zadrže svoj autentični duh. Izrazio je spremnost da svoja iskustva podijeli sa Sarajevom kako bi se i u narednom periodu gajile vrijednosti tolerancije i suživota.

Delegacija Istanbula odala je počast i položila vijenac na mezar prvog predsjednika R Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića te posjetila i muzej koji nosi njegovo ime.

Previous Stolac: Gradnja sakralnih objekata u zaštićenom pojasu nacionalnog spomenika?
Next Rekordne strane investicije u našoj zemlji - do kraja godine milijardu BAM!

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Bratunčani poručili da nisu zaboravili genocid – Sutra dženaza za deset civilnih žrtava (FOTO)

Podsjećanje na ratne zločine u Bratuncu pod nazivom “Dani genocida nad Bošnjacima opštine Bratunac”, nastavljeno je danas kada su sa Ljubovijskog mosta u Drinu bačene 603 ruže, koje simboliziraju prerano

NAŠI DANI

Bosanska dijaspora organizuje brojne manifestacije povodom Dana nezavisnosti

 Centar za dijasporu “Mreža” će povodom obilježavanja – 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine od 24. februara do 6. marta biti jedan od organizatora 18 manifestacija i brojnih skupova

NAŠI DANI

Dedić predložio da se ne povećavaju plaće parlamentarcima i ministrima, zastupnici Naše stranke, SDP-a, SNSD-a, HDZ-a i PDP-a odbili

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Dedić ističe da je na sjednici Komisije za finansije i budžet Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj je