Prva zvanična posjeta novog gradonačelnika Istanbula: Imamoglu u Sarajevu

Prva zvanična posjeta novog gradonačelnika Istanbula: Imamoglu u Sarajevu

U zvaničnoj posjeti Kantonu Sarajevo boravi gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu. Brojna delegaciju najvećeg turskog grada susrela se danas sa članovima Vlade Kantona.

“Mi smo ponosni domaćini gradonačelniku Istanbula Ekremu Imamoglu koji je za svoju prvu zvaničnu posjetu odabrao upravo Sarajevo i zbog jake saradnje i veza koju sa našim gradom imaju građani Istanbula porijeklom sa naših prostora,“ poručio je premijer Kantona Edin Forto.

Kanton Sarajevo će odredit smjernice produbljivanja saradnje sa Istanbulom koja je i do sada postojala, a kako je naglasio premijer, koju želimo da proširimo i pojačamo. Uz zahvalu premijeru Forti i Vladi KS na srdačnoj doborodošlici gradonačelnik Imamoglu je istakao da je danas vođen jedan konstruktivan razgovor.

“U izbornom periodu, ja sam mojim sugrađanima obećao da će se posjeta Sarajevu realizirati ubrzo nakon izbora i evo nas danas ovdje. Ja sam gradonačelnik koji smatra da je uloga Istanbula od presudne važnosti naše kulturološke saradnje koja ima dugu povijest, ali želimo da razvijamo saradnju u svim ostalim segmentima života”, poručio je Imamoglu.

On je poručio da želi da ovaj grad i područje zadrže svoj autentični duh. Izrazio je spremnost da svoja iskustva podijeli sa Sarajevom kako bi se i u narednom periodu gajile vrijednosti tolerancije i suživota.

Delegacija Istanbula odala je počast i položila vijenac na mezar prvog predsjednika R Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića te posjetila i muzej koji nosi njegovo ime.

Previous Stolac: Gradnja sakralnih objekata u zaštićenom pojasu nacionalnog spomenika?
Next Rekordne strane investicije u našoj zemlji - do kraja godine milijardu BAM!

You might also like

NAŠI DANI

‘Dok se mi brinemo i donosimo odluke u interesu naših građana, žalosno je gledati kako se on ponižava po ko zna koji put odlazeći na noge Dodiku’

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine prokomentarisao je poteze novoimenovanog ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine… -Umjesto miješanja u rad Vlade Federacije, pohlepnom Dini Konakoviću bi bilo bolje da

NAŠI DANI

Ponovo dobre vijesti iz Češke: Tuka pobijedio na mitingu u Ostravi – njegov najbolji rezultat ove sezone (VIDEO)

Najbolji bosanskohercegovački srednjoprugaš Amel Tuka pobijedio je na utrci na 800 metara na mitingu u češkoj Ostravi. Tuka je na mitingu Zlatni šiljak slavio s vremenom 1:44.95, što mu je

NAŠI DANI

Novi ministar MUP-a Kantona Sarajevo: MUP ćemo pojačati sa helikopterom

  Planirani budžet Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a za 2019. je oko 88 miliona KM. Prema riječima ministra MUP-a KS-a Admira Katice, sve planirane aktivnosti imaju za cilj vraćanje povjerenja građana