Prvog septembra počinju sa radom dva nova vrtića u općini Novi Grad Sarajevo

Prvog septembra počinju sa radom dva nova vrtića u općini Novi Grad Sarajevo

„Vjeverica“ otvara vrata za više od 200 mališana

Na radost brojnih mališana i njihovih roditelja, od srijede, 1. septembra, počinju sa radom dva nova vrtića u općini Novi Grad Sarajevo, vrtić „Vjerica“ u A fazi Alipašinog Polja, čija su rekonstrukcija i opremanje završeni početkom marta ove godine i novo obdanište u sklopu škole „Umihana Čuvidina“ u naselju Boljakov Potok.

Obdanište „Vjeverica“, trenutno otvara vrata za više od 200 mališana, koji će biti raspoređeni u devet odgojnih grupa. Njegova rekonstrukcija i obnova koštala je 2,1 milion KM. Jedno je od najboljih obdaništa u Kantonu Sarajevo i šire, sa najboljim uslovima za boravak djece. Nalazi se u posebno izolovanom dijelu naselja Alipašino Polje, sa dosta zelenila i dječijim igralištima.

Vrtić je postojao u prijeratnim godinama, ali se nakon rata nije koristio, jer je bio potpuno devastiran. Njegova obnova trajala je dugo, zbog imovinskih odnosa. Objekt je u vlasništvu Kantona Sarajevo, ali je aktivnosti oko njegove rekonstrukcije vodila Općina Novi Grad Sarajevo, dok je Ministarstvo obrazovanja finansijski podržalo realizaciju projekta. Obnovljeni vrtić dat je na upotrebu JU „Djeca Sarajeva“ 1. marta ove godine, na Dan nezavisnosti BiH. JU “Djeca Sarajeva” provela je konkurs za upis djece, a osigurano je i osoblje koje će raditi u vrtićima.

Dječija graja i u obdaništu u sklopu škole „Umihana Čuvidina“

Dječijom grajom, u srijedu će biti ispunjeno i prelijepo novoizgrađeno obdanište u sklopu škole „Umihana Čuvidina“, u kojem će svoja prva znanja i utiske o maloj školi sticati oko 100 djevojčica i dječaka. Obdanište je izgrađeno u sklopu objekta sportske dvorane, u sklopu kojeg su izgrađene i nove školske prostorije, ambulanta i drugi prateći sadržaji. Obdanište je Javnoj ustanovi „Djeca Sarajeva“ dato na upotrebu 16. decembra – na Dan Općine Novi Grad Sarajevo, prilikom svečanog otvaranja objekta sportske dvorane sa pratećim sadržajima.

Stavljanjem u funkciju još dva dječija vrtića u Novom Gradu, značajno će roditeljima olakšati svakodnevni život, a mališani su dobili prostor za ugodan boravak i igru.

Previous Bosnić: Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u drugi krug kvalifikacija za SP
Next V. Kladuša: Sprema se smjena osuđenog ratnog zločinca koji općinom upravlja iz susjedne zemlje

You might also like

NAŠI DANI

SIPA nije pravila izvještaj koji se navodi iz Hrvatske

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kaže kako ne postoji izvještaj u kojem se BiH karakterizira kao selefijski centar. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je u utorak da ne

NAŠI DANI

Obilježen Dan općine Jajce – 623. godišnjica

  Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Jajce i 623. godišnjica njegovog  prvog spomena u pisanim dokumentima. Prvi put je spomenuto u dokumentima Dubrovačke republike 1396. godine. Od

NAŠI DANI

I boračka udruženja će podržati proteste ispred OHR-a

Koordinacija boračkih udruženja FBiH odazvat će se pozivu Kruga 99 i organizacije ReStart i podržati proteste koji su zakazani u petak, 31. marta ispred zgrade OHR-a. – Poručujemo i mi