Razija Mujanović: Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu

Razija Mujanović: Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu

Naša uistinu legendarna sportiskinja i košarkašica Razija Mujanović, sada tim menadžer ženske selekcije, oglasila se nakon pobjede košarkašica nad Švedskom i plasmana Bosne i Hercegoviđe među šest najboljih na Evropskom prvenstvu.

-Bosna i Hercegovina je među šest najboljih na FIBA Women's EuroBasket ! Idemo naredne godine u Australiju da se borimo za plasman na Svjetsko prvenstvo!

Za Valensiju me vežu posebne emocije, ovdje se osjećam kao kod kuće. Ovdje smo moj pokojni trener Miki i ja ispisali historiju ženske košarke. Sinoć sam sanjala da je na tribinama i da nas gleda. Ova pobjeda je za tebe treneru i za sve vas koji nas pratite od prvog dana.

Prije odlaska na pripreme imala sam žustre rasprave sa prijateljima iz svijeta košarke. Rekli su mi da je uspjeh što smo se plasirali i da nam treba biti cilj da odemo i da se ne obrukamo. Rekla sam im da ova ekipa i ja nemamo takav mentalitet. Ako ćemo ići sa bijelom zastavom, onda bolje da ostanemo kući i gledamo utakmice preko TV ekrana. Rekla sam im, ako idemo, onda idemo sa mislima da svakoga možemo pobjediti. Ako idemo, onda idemo da se borimo i da nas na kraju utakmice nagrade aplauzom i ovacijama. Ako idemo, onda idemo da nakon utakmice izađemo uzdignute glave sa parketa bez obzira na rezultat. Otišli smo, a dalje znate.. Radujte se, idemo daljeeee! Volim te Bosno i Hercegovino.

Mujanović je odala priznanje i selektoru.

-Kada sam ulazila u KSBiH, dobijala sam svakodnevno pozive od samoprozvanih “stručnjaka” koji su mi na sav glas blatili Gorana, nametali se kao budući selektori i obećavali rezultate. Kako su me nazvali, tako sam ih i otpisivala.

Sjela sam sa Goranom i dogovorili smo se za pet minuta kako ćemo raditi. Zacrtali smo ciljeve i počeli da se penjemo, stepenicu po stepenicu. Svakodnevno razgovaramo, tražimo rješenja, analiziramo. Nema tajni, nema nedorečenosti, sve u lice i sve za rezultat.Goran Lojo je vođa ove ekipe, tvorac! U nekim stvarima podsjeća me i na Mikija Vukovića, nikad mu to prije nisam rekla. On živi košarku 24/7. Uči, radi, uči, radi, uči, radi. Sigurna sam da je ovo tek početak i da je pred njim blistava trenerska karijera. Kako sad ispisuje historiju ženske BH košarke, za par godina će se najjači klubovi otimati za njega, vidjet ćete. U meni će uvijek imati podršku i prijateljicu. Samo naprijed!I za kraj, još jedan pozdrav za “stručnjake”, nadam se da ste pomno pratili EuroBasket i zapisivali Goranove poteze, imali ste šta naučiti. A sad opet u mišije rupe i čekajte naš kiks.

Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu – napisala je Mujanović, legenda bosanske, evropske i svjetske ženske košarke.

Previous Eurobasket: Bosanske košarkašice ubjedljive protiv Šveđanki
Next Klanjana 17. kolektivna dženaza žrtvama Vlasenice: Poražavajuće da su četiri zločinca odgovarala za 2.500 žrtava

You might also like

SPORT

Bosna i Hercegovina će na novoj FIFA rang listi biti najbolje plasirana reprezentacija u regionu

Na početku sljedećeg mjeseca FIFA će ‘izbaciti’ novi poredak najboljih reprezentacija svijeta. Naša fudbalska rerpezentacija će na najnovijoj FIFA rang listi napredovati za jedno mjesto, te će biti 20. selekcija

SPORT

Počinje Evropsko prvenstvo: Bosanski rukometaši večeras protiv Švedske

Evropsko prvenstvo za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj počinje danas. Za naslov prvaka borit će se 24 reprezentacije koje su uvrštene u šest grupa po četiri tima. Među najboljim evropskim selekcijama

SPORT

Mogu li se Zmajevi uzdići i poletjeti na EURO?

Nakon neuspješnih EURO 2020 kvalifikacija za našu A selekciju (4. pozicija u grupi), mnogi ljubitelji fudbala u našoj zemlji su razočarani. Poznato je da naš narod voli reprezentaciju Bosne i