Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine je besplatna

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine je besplatna

Sarajevo, 04.07.2024. – Centralna izborna komisija BiH demantuje dezinformacije koje su se pojavile u javnosti da se registracija birača izvan Bosne i Hercegovine plaća.

Državljani BiH iz Austrije, Njemačke i Švicarske su kontaktirali Centralnu izbornu komisiju BiH navodeći da u tim državama kruži informacija da će se troškovi registracije za glasanje izvan BiH dodatno naplatiti 30 Eura, i da će račun primiti na kućnu adresu nakon što im prijava za glasanje izvan BiH bude obrađena.

Centralna izborna komisija BiH nema saznanja ko je plasirao navedenu dezinformaciju.

Pozivamo sve državljane BiH u inostranstvu da se za sve nejasnoće u vezi podnošenja prijava za glasanje izvan BiH obrate Centralnoj izbornoj komisiji BiH na e-mail: info@izbori.ba ili na brojeve telefona ++38733251331 ili ++38733251332.

Podsjećamo, državljani BiH koji su u inostranstvu, ukoliko se žele prijaviti da glasaju iz inostranstva potrebno je da podnesu svoju prijavu za glasanje izvan BiH na zvaničnoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH do 23.07.2024. godine do 24:00 sati.

Previous Skandal: Zbog patriotskih pjesama BHR1 smijenio urednicu Hajdarević-Šojko!
Next Gradaščević pozvao Bijeljince u dijaspori: Registrirajte se za izbore, ne dozvolimo da o nama odlučuje neko drugi

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Srbijansko gnijezdo za zločince

General i komandant VRS-a Milenko Živanović je 101. optuženik koji je nedostupan bh. pravosuđu koje ga tereti za zločine protiv čovječnosti, počinjene na području Srebrenice i Žepe u julu 95.

NAŠI DANI

Dačić se hvali kako je Beograd ugošćavao talibane – tri puta

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da su talibani prije nekoliko godina direktno sa fronta dolazili u Beograd na pregovore sa tadašnjim vlastima Afganistana, i da su ti pregovori

NAŠI DANI

Trump čestitao Dan državnosti članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Američki predsjednik Donald Trump uputio je čestitku članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 25 novembra. – Uime Sjedinjenih Američkih Država, primite moju iskrenu čestitku na