Roma odala počast žrtvama holokausta i genocida u Bosni, Ruandi…

Roma odala počast žrtvama holokausta i genocida u Bosni, Ruandi…

 

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta italijanski Fudbalski klub Roma odala je počast i žrtvama stradalim u genocidu u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, genocida kojeg su nad Jevrejima u Drugom svjetskom ratu provodile snage odane nacističkoj Njemačkoj.

Mnogi su se danas sjetili i odali počast žrtvama brutalnih zločina iz Drugog svjetskog rata, a fudbalski velikan iz glavnog grada Italije Roma odala je počast i stradalnicima svih genocida u svijetu.

“Na Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta sjećamo se miliona pobijenih Jevreja, svih onih koji su bili pod progonom nacizma, te miliona ubijenih u genocidima u Kambodži, Bosni i Hercegovini, Ruandi, Darfuru i svugdje gdje su ljudi bili diskriminisani i potlačeni”, piše u saopštenju koje je objavljeno na službenom Twitteru AS Rome.

-Dodajmo da je ovaj klub danas igrao prvenstveni meč protiv Atalante u Bergamu, rezultat je bio 3:3. Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko posebno se istakao, postigao je dva gola.

(MiruhBosne/AA)

Previous Trebević: Mnogobrojni mališani zajedno sa roditeljima uživali u sankanju
Next U Trebinju obilježena 26. godišnjica ubistva Srđana Aleksića

You might also like

NAŠI DANI

Erdogan: Za Tursku nije nikakav problem da projekat plinovoda Turski tok prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će Turska i dalje pružati pomoć i podršku Bosni i Hercegovini u borbi s pandemijom koronavirusa. “Mi smo od početka pandemije

NAŠI DANI

Domaćini čiste snijeg, fudbaleri Bosne i Hercegovine večeras protiv Bugarske

  Očistit ćemo snijeg sa terena i tribina. Stadion će biti spreman i utakmica Bugarska – Bosna i Hercegovina će se igrati, rekao je za Anadolu Agency  Angel Petričev, direktor

NAŠI DANI

Vlast u RS ovakvom reakcijom zapravo pokazuje da je genocid duboko utkan u taj entitet

Ako usporedimo sa ranijim odlukama visokih predstavnika, ovo je jedna od najznačajnijih odluka koja treba da trasira put institucijama Bosne i Hercegovine da se ozbiljno bore protiv negiranja genocida i