Rudnik Soli u Tuzli: Od crnih dana do rekordne proizvodnje (Video)

Rudnik Soli u Tuzli: Od crnih dana do rekordne proizvodnje (Video)

 

Prije dvije godine Rudnik Soli je trebao ići u stečajni postupak. Danas je ovo preduzeće, u prvoj polovini ove godine, ostvarilo dobit od 1,3 miliona KM. Ostvarili su i rekordnu proizvodnju te su i prvih devet mjeseci 2018. godine premašili isporuku slanice svojim kupcima.

Konkretno tiječ je o panonici, Šišedžam Sodi i Solani. Naredni koraci su otklanjanje uskih grla na transportnom cjevovodu za što će biti izdvojeno 600 hiljada KM. Također je u planu i postavljanje pumpi sa motorima na frekventni pogon što će donijeti uštede od 30 odsto u  potrošnji električne energije.

Više u video prilogu.

Previous Međunarodni sajam Volkswagenovih dobavljača: Prisutno devet bosanskih kompanija
Next 'Eko sir Puđa' iz Livna pobjednik Festivala sireva Balkana

You might also like

Ekonomija/Biznis

Otvoreno gradilište bosanske kompanije Euro-Asfalt u Crnoj Gori

Gradilište bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt na trasi Lubnice – Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin) u Crnoj Gori, danas je otvoreno kratkom ceremonijom uz prisustvo visokih dužnosnika Vlade Crne Gore, izvještavaju agencije.

MADE IN BOSNIA-387

‘Eko sir Puđa’ iz Livna pobjednik Festivala sireva Balkana

  Na 8. Festivalu sireva Balkana, izložbi autohtonih sireva regije, koji je održan ove sedmice u Beogradu, prema glasovima publike, pobjedu je odnio “Eko sir Puđa” iz Livna. Ova nagrada

MADE IN BOSNIA-387

U Goraždu svečano otvoren sajam ‘Dani jabuke’

Šesnaesta privredno-kulturna manifestacija ‘Dani jabuke’ počela je danas u Goraždu. Sajam po kojem je ovaj dio države postao prepoznatljiv okupio je više od 120 izlagača u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije