Rukomet: Selektor Šuman potpisao novi ugovor do 2024.

Rukomet: Selektor Šuman potpisao novi ugovor do 2024.

Bilal Šuman biće selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i naredne četiri godine, nakon što je danas s Rukometnim savezom BiH potpisao produžetak saradnje, javlja AA.

“Iskoristili smo dok je reprezentacija na okupu za utakmice protiv Estonije i s Rukometnima savezom BiH dogovorili novi četverogodišnji ugovor, koji će važiti do oktobra 2024. Naravno, imamo dosta toga planiranog. Naši ciljevi su sasvim jasni, a to je da Bosna i Hercegovina bude učesnik Evropskog prvenstva i Svjetskog prvenstva. Istovremeno želimo da što više aktiviramo i omladinske selekcije, kako bismo dobili nove potencijalne reprezentativce”, rekao je Šuman.

Mensur Sinanović, predsjednik Rukometnog saveza BiH, istakao je da mu je zadovoljstvo je nastavljena saradnja sa Šumanom.

“Svih 12 članova Upravnog odbora su dali odobrenje da potpišemo ugovor. Sretan sam što je Šuman pristao na još jedan četverogodišnji ciklus i siguran sam da ćemo dobiti dobre rezultate, kao i njegov stručan rad i ozbiljnost. Nadam se da će reprezentacija predvođena Šumanom već u ovom ciklusu uspjeti da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo”, kazao je Sinanović.

Sportski direktor reprezentacije Muhamed Toromanović naglasio je da mu je drago što je Upravni odbor prepoznao selektorovo zalaganje i dosadašnje rezultate.

“Sigurno da se u narednom periodu očekuje više od njega. Na meni je da mu pružim tehničku podršku i uradim sve što mogu da ekipa, selektor i stručni štab imaju dobre uslove. Očekujemo dobar period za bh. rukomet”, rekao je Toromanović.

Šuman je na poziciju selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine došao u augustu 2016. godine, a uspio je po prvi put odvesti bh. rukometaše na Evropsko prvenstvo koje je održano januara ove godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Prethodno je selekcija Bosne i Hercegovine prvi nastup na velikoj rukometnoj sceni imala na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

Previous Optužnica za ubistvo zatvorenika iz logora Omarska i civila
Next Bivši logoraš Omarske danas na čelu Skupštine Prijedora

You might also like

SPORT

Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicom Anjom Margetić u srijedu je posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“. Almir Bradić, predsjednik najuspješnijeg kluba svih vremena u BiH i jedinog evropskog košarkaškog prvaka

NAŠI DANI

Djeca sa govornim i slušnim poteškoćama sa reprezentativcima na Bilinom polju

Učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo izašli su večeras na teren stadiona Bilino polje u Zenici zajedno sa fudbalerima reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kipra. Učenici, njih 21,

SPORT

Belmin Mrkanović balkanskom zlatu na 5.000 dodao i srebro na 3.000 metara stipl

Na sinoć završenom 49. balkanskom juniorskom atletskom prvenstvu (U20) u rumunskom Cluju, takmičari Bosne i Hercegovine osvojili su i treću medalju pa se danas, s jednom zlatnom i dvije srebrene