Rukomet: Selektor Šuman potpisao novi ugovor do 2024.

Rukomet: Selektor Šuman potpisao novi ugovor do 2024.

Bilal Šuman biće selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i naredne četiri godine, nakon što je danas s Rukometnim savezom BiH potpisao produžetak saradnje, javlja AA.

“Iskoristili smo dok je reprezentacija na okupu za utakmice protiv Estonije i s Rukometnima savezom BiH dogovorili novi četverogodišnji ugovor, koji će važiti do oktobra 2024. Naravno, imamo dosta toga planiranog. Naši ciljevi su sasvim jasni, a to je da Bosna i Hercegovina bude učesnik Evropskog prvenstva i Svjetskog prvenstva. Istovremeno želimo da što više aktiviramo i omladinske selekcije, kako bismo dobili nove potencijalne reprezentativce”, rekao je Šuman.

Mensur Sinanović, predsjednik Rukometnog saveza BiH, istakao je da mu je zadovoljstvo je nastavljena saradnja sa Šumanom.

“Svih 12 članova Upravnog odbora su dali odobrenje da potpišemo ugovor. Sretan sam što je Šuman pristao na još jedan četverogodišnji ciklus i siguran sam da ćemo dobiti dobre rezultate, kao i njegov stručan rad i ozbiljnost. Nadam se da će reprezentacija predvođena Šumanom već u ovom ciklusu uspjeti da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo”, kazao je Sinanović.

Sportski direktor reprezentacije Muhamed Toromanović naglasio je da mu je drago što je Upravni odbor prepoznao selektorovo zalaganje i dosadašnje rezultate.

“Sigurno da se u narednom periodu očekuje više od njega. Na meni je da mu pružim tehničku podršku i uradim sve što mogu da ekipa, selektor i stručni štab imaju dobre uslove. Očekujemo dobar period za bh. rukomet”, rekao je Toromanović.

Šuman je na poziciju selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine došao u augustu 2016. godine, a uspio je po prvi put odvesti bh. rukometaše na Evropsko prvenstvo koje je održano januara ove godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Prethodno je selekcija Bosne i Hercegovine prvi nastup na velikoj rukometnoj sceni imala na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

Previous Optužnica za ubistvo zatvorenika iz logora Omarska i civila
Next Bivši logoraš Omarske danas na čelu Skupštine Prijedora

You might also like

SPORT

Šuman: Bosna i Hercegovina ima šansu da se prvi put plasira na Evropsko rukometno prvenstvo

  Iako je pred nama težak zadatak u susretu protiv Bjelorusije i Češke, zbog novog sistema takmičenja koji predviđa 24 umjesto 16 selekcija, mislim da imamo veliku šansu da se

SPORT

Reprezentativac Austrije: Bili smo uplašeni pred 20.000 Bosanaca

  Reprezentacija Austrije remizirala je sa Bosnom i Hercegovinom u Beču na stadionu Ernst Happel, bilo je 0:0, a Zmajevi su obezbijedili plasman u Ligu A u Ligi nacija. Defanzivac

SPORT

Edin Džeko: Vjerujem da možemo otići u Francusku

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih fudbalera koje je ova zemlja ikada imala, golgeter o kojem nerijetko u superlativima priča cijeli svijet u Premier ligi