Rusmir Mahmutćehajić izabran za redovnog člana Evropske akademije znanosti i umjetnosti

Rusmir Mahmutćehajić izabran za redovnog člana Evropske akademije znanosti i umjetnosti

-Obavještavamo članove i prijatelje Međunarodnog foruma Bosna i širu javnost da je Senat Evropske akademije znanosti i umjetnosti, na sjednici održanoj 30. novembra 2023. godine, odlučio da Rusmir Mahmutćehajić bude izabran za redovnog člana te akademije u njenom prvom odjeljenju Humanities.

Evropska akademija znanosti i umjetnosti okuplja preko 2.000 uglednih znanstvenika i javnih radnika, među kojima su 32 nositelji Nobelove nagrade. Akademija je organizirana u osam odjeljenja: Humanističke znanosti, Medicina, Umjetnost, Prirodne znanosti, Društvene znanosti, Pravo i ekonomija, Tehničke i ekološke znanosti te Svjetske religije.

Misija Akademije je podsticanje međudisciplinarne saradnje uglednih znanstvenika, vodećih umjetnika i javnih radnika u svim područjima. Njihova namjera je analizirati važne društvene izazove i pomagati u rješavanju složenih pitanja o dobrobiti evropskoj budućnosti – obavijestili su javnost iz Međunarodnog foruma Bosna.

Previous Smajlagić: Proces stvaranja reprezentacije Bosne i Hercegovine je daleko od gotovog, ali na dobrom smo putu
Next Irska europarlamentarka nazvala Von der Leyen "Madam Genocid"

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Upisne kvote Tehničkog fakulteta u Bihaću redovno ispunjene (Video)

Tehnički fakultet u Bihaću jedan je od najbolje opremljenih u Bosni i Hercegovini, a upisne kvote svake godine budu ispunjene već u prvom roku. Studenti ovog fakulteta u većini slučajeva

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Sektor informacionih tehnologija ubrzano se razvija u Bosni

Sektor informacionih tehnologija u Bosni i Hercegovini jedan je od onih koji se ubrzano razvija. Većinu prihoda ostvaruje iz inostranstva, što ga čini jednim od najvećih ekonomskih potencijala naše zemlje.

NAŠI LJUDI

Edhem Čustović dobitnik jedne od najprestižnijih nagrada u svijetu za mlade inženjere

Edhem ‘Eddie’ Čustović, stariji član IEEE (Institut inženjera elektrotehnike i elektronike) osnovao je laboratoriju za inovacije za mlade preduzetnike na Univerzitetu La Trobe, u Melburnu, Australija, gdje je profesor inženjerstva.