Sajam zapošljavanja u Tuzli: Ponuđeno 1000 radnih mjesta

Sajam zapošljavanja u Tuzli: Ponuđeno 1000 radnih mjesta

Sajam zapošljavanja 2017. na kojem se predstavlja oko 50 poslodavaca i na kojem je ponuđeno oko 1000 radnih mjesta otvoren je jučer u velikoj sali Sportsko – kulturno – privrednog centra „Mejdan” u Tuzli.

Organizator sajma je JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta zapošljavanja mladih – YEP. Današnji sajam nudi dvije prilike. Prva je prilika nezaposlenim osobama da na jednom mjestu, između oko 1.000 radnih mjesta koliko je na sajmu ponuđeno, pronađu nešto što odgovara njihovim željama, interesovanjima i kompetencijama.

Sajam je i prilika da se mimo konkursa i formalnih procedura predstave poslodavcima i ponude svoje sposobnosti i usluge. Prilika je to da se i budući radnici ukratko upoznaju sa poslovnom politikom budućeg poslodavca. Istovremeno Sajam je ponudio i mogućnost poslodavcima da na jednom mjestu vide, selektiraju, ali i odaberu upravo one osobe koje odgovaraju njihovim poslovnim potrebama i profilima, koje će svojim radom i novom energijom doprinijeti još uspješnijem poslovanju poslovnih subjekata.
„Od ovog sajma očekujemo da doprinese nastavku i eventualnom poboljšanju pozitivnih trendova u oblasti rada i zapošljavanja kojima svjedočimo u posljednjih, nešto više od godinu dana. To se prije svega odnosi na postojeći trenda pada broja nezaposlenih osoba na području našeg kantona i povećanje broja radno angažovanih naših sugrađana. Na tom putu i Služba i poslodavci će u Tuzlanskom kantonu, kao što je to bio slučaj prošle dvije godine, podršku imati i ove godine”, rekao je u svom uvodnom obraćanju premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i najavio program Kantonalne vlade kojim će Vlada, u saradnji sa jednom poslovnom bankom, privrednicima staviti na raspolaganje oko 20 miliona KM, beskamatnih kreditnih sredstava.


„Jedan od glavnih preduslova za dobivanje ovih sredstava bit će upravo otvaranje novih radnih mjesta. To je naš doprinos i samo jedan od pokazatelja naše borbe i težnje da popravimo poslovni ambijent i stvorimo preduslove za razvoj privrede u našem kantonu”, zaključio je premijer Gutić i svim učesnicima Sajma zaželio uspjeh, kako u traženju posla, tako i u pronalaženju adekvatnih budućih uposlenika.
U uvodnim obraćanjima je akcentirano lično predstavljanje zainteresiranih jednom ili više poslodavaca, uz mogućnost ostavljanja svojih podataka, što vodi ka ulazu u uži izbor kandidata za posao ili mogućnost zaposlenja već na Sajmu.

Tokom Sajma, svi zainteresirani mogu dobiti i stručnu podrška i pomoć uposlenika JU Službe za zapošljavanje TK pri popunjavanju prijavnog obrasca, izradi biografije i pristupa, odnosno predstavljanja poslodavcima, a na Sajmu će biti prezentirani i programi sufinansiranja zapošljavanja.
“Sajam ne služi samo tražiocima zaposlenja, već i poslodavcima koji imaju priliku prikupiti veliki broj motivacionih pisama i biografija od kojih će moći formirati svoju bazu podataka, a koje će im doprinijeti uštedi vremena prilikom budućih zapošljavanja, jer neće morati raspisivati oglas, kontaktirati Službu ili drugi servis za posredovanje pri zapošljavanju”, kazao je direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović.

 

Previous Derviš Sušić o Bošnjacima: Najbrža, najborbenija pješadija na svijetu. Najbolja konjica evropska. A u vlastitoj kući najsporija računica
Next Simbol mostarskih dućana: Tek živnem ljeti kad grane sunce u Mostaru; Turistima pričam da su svi ljudi na svijetu jednaki

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

“Eko etna” – primjer uspješne porodične firme: Na plantaži imaju zasađeno 60 vrsta autohtonih voćki

  Firma „Eko etna“ sa radom je počela prije tri godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja zdrave hrane, kao što su džemovi, sokovi i čajevi. U realativno kratkom vremenskom periodu njihov

Ekonomija/Biznis

FLAYBOSNIA uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i V. Britanije

Bosanskohercegovačka kompanija FLAYBOSNIA od 24.septembra avionom Airbus A319 nove generacije, uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije. FLYBOSNIA će imati tri puta sedmično letove s planovima

Ekonomija/Biznis

Brčko: Vratio se iz Amerike kako bi dao doprinos lokalnoj zajednici (Video)

  Priča o mladom Bosancu Mirsadu Busuladžiću, koji se vratio u Brčko iz Amerike da bi realizovao svoj san da, s češljem i makazama u rukama, uređuje sugrađane na obostrano