Salko Tursunović isključen iz kluba Koalicije ‘Moja adresa: Srebrenica’, pozvan da podnese ostavku

Salko Tursunović isključen iz kluba Koalicije ‘Moja adresa: Srebrenica’, pozvan da podnese ostavku

Nakon smjene Ćamila Durakovića sa pozicije predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica, inicijativa “Moja adersa: Srebrenica” održala je vanredni sastanak na kojem je donijela tri zaključka.

Naime, na prijedlog Stranke za Bosnu i Hercegovinu (čiji je član Salko Tursunović), Klub odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica” isključuje Salku Tursunovića iz ovog kluba.

Istovremeno, konstatovano je da Salko Tursunović nema podršku Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica” i DF-a u Skupštini Opštine Srebrenica.

– Klub odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica” i DF nastavlja podržavati bošnjačke funkcionere koji su imenovani na prijedlog ovog kluba – saopćeno je iz Koalicije “Moja adresa: Srebrenica”.

Budući da se Klub odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica” i DF zalaže za ostvarivanje prava Bošnjaka kroz kolektivno, zajedničko djelovanje odbornika Bošnjaka, a nikako putem pojedinačnog monopola preuzimanjem političkih ovlaštenja, iz ovog kluba pozivaju Salku Tursunovića da podnese ostavku na poziciju predsjednika Skupštine, “jer na tu poziciju nije imenovan na prijedlog ovog kluba i nema podršku niti jednog odbornika Bošnjaka u obnašanju te funkcije”.

– Kolege odbornike iz srpskih stranaka pozivamo da se vrate u okvire civilizovanog dijaloga, uvažavajući legitimnu volju Kluba bošnjačkih odbornika, a koji se ne ogleda niti u prijedlogu niti podršci ovog kluba u samopredlaganju Salke Tursunovića na poziciju predsjednika Skupštine – navodi se u saopćenju.

Iz tog kluba, također, kolege odbornike iz srpskih stranaka podsjećaju “da su jučerašnjim jednonacionalnim preglasavanjem politički kidnapovali glas i političku artikulaciju volje predstavnika srebreničkih Bošnjaka čime su doprinijeli urušavanju temeljnih normi demokratskog društva, načela jednakosti i ravnopravnosti, u našoj lokalnoj zajednici”.

– Nakon što je na jučeraašnjoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica dužnosti razriješen Ćamil Duraković, za novog predsjednika imenovan je Salko Tursunović. Pet bošnjačkih odbornika je ranije napustilo sjednicu i nisu učestvovali u radu. 

Previous Mladi Kinez živi svoj bosanski san: U Bosni volim sve. Od hrane do ljudi
Next Predstavljena aplikacija za prijavu ilegalnih aktivnosti u šumarstvu u KS i ZDK

You might also like

NAŠI DANI

Zemlja traži dobrog i odgovornog domaćina, a naša domovina Bosna i Hercegovina ih je uvijek imala

Nišićka visoravan – Foto: Amir Bajrić Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je imamio džumu namaz i održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

NAŠI DANI

OSBiH: Prijem 24. klase kandidata na osnovnoj obuci za vojnike u Centru za osnovnu obuku

Na lokaciji kasarne „Zaim Imamović“ Pazarić 23. novembra 2020. godine izvšen je prijem kandidata 24. klase za vojnike. Ulaskom na lokaciju Centra za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu

MADE IN BOSNIA-387

Brčanski ‘Malagić’ proizvodi maske i dijeli sugrađanima

Saopćenje iz firme za proizvodnju namještaja ‘Malagić’.. -Obzirom na trenutnu situaciju, obavještavamo Vas da je kompanija MALAGIĆ BRČKO stavila svoje proizvodne kapacitete na raspolaganje za proizvodnju maski u svrhu sigurnosti