Sanjin Pehlivanović dvostruki evropski prvak u bilijaru

Sanjin Pehlivanović dvostruki evropski prvak u bilijaru

Mladi bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović osvojio je dvije zlatne i jednu srebrenu medalju na jučer završenom evropskom prvenstvu u kategoriji do 17 godina u holandskom Leendeu.

Na ovom sjajnom organizovanom takmičenju i Bosna i Hercegovina je imala svog predstavnika, višestrukog juniorskog prvaka Evrope, koje je i ove godine svojim sjajnim igrama i bespoštednom borbom omogćio da se naša himna čuje dva puta.

Prvo je na programu bila disciplina ‘straight pool’ u kojoj je naš Sanjin Pehlivanović zauzeo drugo mjesto, dok je trijumfovao u disciplinama ‘8 ball’ i ‘9 ball’.

Sanjin je najuspješniji muški takmičar na ovom Evropskom prvenstvu.

Bilo je ovo još jedno sjajno Evropsko juniorsko prvenstvo u kojem je naš najbolji takmičar izborio učešće na svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Moskvi u novembru mjesecu.

Previous Na tribini o Aliji Izetbegoviću naglašena vrijednost njegovog srednjeg puta
Next Kod Gradačca se podiže spomenik svim braniocima Bosne i Hercegovine

You might also like

SPORT

Davis Cup: Bosna i Hercegovina bolja od Tunisa

U okviru prvog kola Davis Cupa euroafričke zone Mirza Bašić savladao je Maleka Jazirija sa 3:2 (5-7, 4-6, 7-6,7-6 ,6-3) nakon lavovske borbe u zeničkoj Areni, te je tako Bosni

SPORT

Vjerujem da Bajević može odvesti našu zemlju na EP. Volio bih to radi svih Bosanaca i Hercegovaca

Jeste li zaboravili Marka Topića? Da, to je onaj fudbaler iz Oštre Luke koji je odlučio igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u najtežim trenucima 90-ih godina. U dresu s

SPORT

Baždarević objavio spisak za Andoru i Austriju: Uz standardne prvotimce na spisku i nova imena

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je u Sarajevu objavio spisak reprezentativaca za utakmice sa Andorom (28. mart) i Austrijom (31. mart). Na spisku selektora Baždarevića su: