Sapna: U Godušu obilježena 31. godišnjica od pružanja prvog organizovanog otpora agresoru

Sapna: U Godušu obilježena 31. godišnjica od pružanja prvog organizovanog otpora agresoru

U sapanjskom naselju Goduš danas je obilježena 31.godišnjica od kada je grupa slabo naoružanih goduških boraca, predvođena komandantom Edhemom Omerovićem Titom, prepoznala namjere agresora i zaustavila kolonu srpskih vojnih i paravojnih formacija koja je prolazeći kroz Goduš pucnjevima provocirala domaće stanovništvo.

Tim povodom upriličen je obilazak šehidskog mezarja u Godušu, zatim polaganje cvijeća i odavanje počasti goduškim šehidima te obraćanje zvanica.

Opširnije poslušajte u prilogu Glasa Drine:

Previous Višemilionska investicija: U Vogošći počinje proizvodnja crnog karbona
Next Džaferović uputio telegram saučešća i solidarnosti Erdoganu

You might also like

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina ima jednu od najnižih evropskih stopa smrtnosti

Bosna i Hercegovina se nalazi na začelju liste kada je u pitanju broj zaraženih koronavirusom i broj smrtnih slučajeva, govore podaci na međunarodnom portalu Worldometers. Trenutno najugroženije zemlje u Evropi

NAŠI DANI

Studentica generacije na St. Francis koledžu: “Uzor mi je daidža Midhad Hujdur”

Nermina Markišić je prije zvaničnog okončanja studija uspjela potpisati svoj prvi profesionalni ugovor i danas radi na Wall Streetu. Dijete je bošnjačkih izbjeglica, a kao najbolja studentica generacije na St.

NAŠI DANI

Uz Dan oslobođenja Goražda performans “Djeca grle grad”

Nakon što je proteklih dana provedeno niz aktivnosti, program obilježavanja 18. septembra – Dana Grada Goražda i BPK-a Goražde nastavljen je danas, gdje se na početku odata počast braniocima i