Sarajevo: Građani spriječili muškarca da opljačka prodavnicu

Sarajevo: Građani spriječili muškarca da opljačka prodavnicu

U ulici Envera Šehovića u Novom Sarajevu danas nešto iza 16,00 sati jedna osoba pokušala je opljačkati prodavnicu Amko komerc ali su ga u tome spriječili građani, potvrđeno je za Faktor i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– Dobili smo dojavu u 16,15 o pokušaju pljačke u prodavnici Amko komerc u ulici Envera Šehovića u Novom Sarajevu. Muškarca koji se na to odlučio spriječili su građani. Zadržali su ga do dolaska policije, on je zatražio medicinsku pomoć. Odvezen je na ukazivanje ljekarske pomoći, nakon toga će uslijediti ostale radnje – kazali su u MUP-u KS.

Očevici su kazali kako je muškarac ušao u prodavnicu pokupivši nekoliko flaša alkoholnog pića.

– U vozilu koje je bilo blizu parkirano ga je čekala druga osoba. Otrčao je do vozila i ušao, međutim, mladići su bili brzi, izvukli su ga iz vozila i zadržali do dolaska policije – kazali su očevici.

Zanimljiva situacija s lopovom desila se početkom sedmice u centru Sarajeva…

Previous Pet palestinskih novinara ubijeno u Gazi u proteklih nekoliko sati
Next Potvrđeni mečevi polufinala EURO 2024

You might also like

NAŠI DANI

Ahmetović poručio Schmidtu: Nemojte da rješavamo ljudske sudbine iza zatvorenih vrata

Njemački parlamentarac ističe kako se ovakva situacija nikada ne bi dozvolila u Njemačkoj, te poziva visokog predstavnika da ne koristi Bonske ovlasti uoči izbora u Bosni i Hercegovini. Zastupnik njemačkog

NAŠI DANI

Predstavnici triju stranaka predali uime Koalicije ‘Država’ prijavu CIK-u za učešće na izborima

 Predstavnici tri politička subjekta predali su uime Koalicije “Država” Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine u Sarajevu prijavu za učešće na predstojećim općim izborima u zemlji za sve nivoe vlasti.

NAŠI DANI

Hiljade ljudi odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici

Preživjeli Srebreničani bili su na čelu kolone Marša mira, koja je jutros krenula iz Nezuka, kod Sapne, kako bi odali počast hiljadama ubijenih u genocidu u Srebrenici u ljeto 1995.