Sarajevo je jedna od ovogodišnjih najcjenjenijih destinacija za odmor: Apsolutno predivan evropski grad, pišu Britanci

Sarajevo je jedna od ovogodišnjih najcjenjenijih destinacija za odmor: Apsolutno predivan evropski grad, pišu Britanci

Malo posjećeni evropski grad jedan je od najjeftinijih odmora ove godine s obrokom od tri jela koji košta samo 10 funti, piše britanski express.

Volite istraživati ​​novu destinaciju? Prekrasan grad u Bosni i Hercegovini mogao bi biti savršeno mjesto za istraživanje 2024.

Prema riječima stručnjaka za putovanja u eurochange-u, Sarajevo, glavni grad Bosne, jedna je od ovogodišnjih najjeftinijih destinacija za odmor.

Tim je otkrio da su povratni letovi iz Londona Stansteda u julu koštali samo 48 funti, dok je obrok od tri jela u glavnom gradu Bosne koštao samo 10 funti.

Laura Evans-Fisk, iz eurochange , rekla je: „Sarajevo je poznato kao ‘Jerusalem Evrope’ i ima jednu od najrazličitijih kultura na kontinentu, što ga čini jednim od najintrigantnijih gradova koje možete posjetiti.

“To je jedno od rijetkih mjesta gdje možete posjetiti džamiju, katoličku crkvu, pravoslavnu crkvu i sinagogu na jednom mjestu.

„Ušuškan unutar dugačke, tanke doline i okružen šumovitim planinama, grad je savršena kulisa.

„Njegova široka mješavina kulturnih utjecaja znači da je i njegova arhitektura apsolutno lijepa, a restoranska scena je eklektična mješavina turske i bosanske inspirirane ponude. A s prosječnim cijenama od samo 10 funti po osobi za obrok od tri slijeda, vaš novac zaista vrijedi.”

Turisti mogu istražiti kaldrmisane ulice Baščaršije, stare sarajevske čaršije, i pronaći prodavnice antikviteta i suvenira.

Tradicionalno područje jedno je od najboljih mjesta za kušanje domaće hrane poput bureka, baklave ili dolme.

Turisti mogu posjetiti i Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida kako bi se prisjetili onih koji su ubijeni tokom rata 1990-ih. Muzej nije preporučljiv za malu djecu.

Sa Žute tvrđave turisti mogu dobiti odličan pogled na grad, a na vrhu se nalazi i bar.

Ako želite produžiti svoje putovanje u Bosnu, zašto ne posjetite Mostar, jedan od najljepših gradova Evrope?

Udaljen je dva sata vožnje od glavnog grada ili putovanje traje oko dva i po sata javnim prevozom.

Naslovna fotografija: Tarik Jesenković

Previous Lakišića harem, Mostar
Next Kvalifikacije za Eurobasket: Poraz košarkaša Bosne i Hercegovine od Francuske

You might also like

TURIZAM

Bosna i Hercegovina zastupljena na jednom od najvećih turističkih sajmova u Skandinaviji

  Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen u Norveškoj po prvi put je predstavljena i Bosna i Hercegovina. Solheimen Konferansehotell iz Norveške pozvao je turističku agenciju Kula-Turist iz Bosne i Hercegovine

TURIZAM

Najveći turistički projekat u BiH: Banovićki muzej rudarstva i pruga do najljepšeg izletišta

Rukovodstvo najboljeg rudnika u državi, u saradnji sa Općinom Banovići i lokalnim Centrom za zaštitu, razvoj i promociju turizma, odlučilo je iskoristiti svoje rudarsko naslijeđe i obogatiti turističku ponudu ovog

TURIZAM

Sarajevo – prvi počeci modernog turizma i prvi hotel u regionu

Sarajevo posljednjih godina posjećuje sve više gostiju iz čitavog svijeta, a da turizam u glavnom bosanskom gradu ima dugu tradiciju ne znaju mnogi. Prve početke modernog turizma u ovom dijelu