Sarajevo: Klasov tramvaj promovirat će zdravu hranu u narednih 365 dana

Danas je na ulice Sarajeva izašao tramvaj koji će u narednih 365 dana građane podsjećati na Velepekaru i njen zaštitni znak – popularni «Klasov polubijeli» hljeb. Riječ je o jednom od najmodernijih tramvaja u Sarajevu koji će, saobraćajući na relaciji Ilidža – Baščaršija, promovirati kvalitetnu i zdravu ishranu.

«Brandirani tramvaj svojevrsna je atrakcija i Klasov doprinos ljepšem i zdravijem Sarajevu. Klasov polubijeli je simbol Grada Sarajeva. Mnoge lijepe, ali i teške trenutke Sarajlije su proživjele zajedno sa Velepekarom Sarajevo», riječi su Rusmira Hrvića, dir. kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Naime, trećina dnevnih energetsko-nutritivnih potreba u ishrani podmiruje se konzumiranjem hljeba, i zato je veoma važno da na trpezama imamo kvalitetne i zdravstveno-higijenski ispravne pekarske proizvode. Prvenstveno vodeći brigu o zdravlju svojih potrošača, Klas d.d. Sarajevo proizvodi hljeb i pecivo od pažljivo biranih zrna žitarica i najkvalitetnijeg brašna, pri čemu strogo primjenjuje međunarodno priznate standarde upravljanja kvalitetom, ISO, HACCP i Halal.

Spajajući tradiciju i savremene svjetske trendove u pekarstvu, Velepekara Klas isporučuje tržištu više od 200 vrsta pekarskih proizvoda, među kojima je svakako najpoznatiji «Polubijeli hljeb». Proizvodnja ovog hljeba je potpuno automatizovana bez iakakvih doticaja izvana. Originalna receptura, savremena tehnologija i višedecenijsko proizvođačko iskustvo polubijelom hljebu osiguravaju produženu svježinu, do posljednje mrvice.

Uloga Klasove Velepekare u opsadi Sarajeva

Ne treba zaboraviti da je tokom rata 1992-1995. Sarajevo preživjelo zahvaljujući upravo ovom hljebu. U periodu od 1. aprila 1992. do 31. januara 1997. godine Velepekara je proizvela i građanima isporučila više od 131 milion komada hljeba, te skoro četiri hiljade tona peciva i drugih pekarskih proizvoda. Većina ove hrane Sarajlijama je podijeljena besplatno, u humanitarnim akcijama.

Klas d.d. Sarajevo, s tradicijom dugom 112 godina, vodeći je bh. proizvođač u mlinsko-pekarskoj djelatnosti, te među vodećim proizvođačima tjestenine, slastičarskih i konditorskih proizvoda u BiH i regionu. Klas je u prošloj godini proizveo oko 70.000 tona hrane, a plan je da se ove godine proizvodnja znatno poveća.

Kupuj domaće – gradi BiH!

Izvor: eKapija.BA

Previous Najstarija pronađena fotografija Konjica nastala je prije 1883. godine
Next Veliko istraživanje Galupa: Koliko su građani Bosne i Hercegovine sretni i da li bi ratovali za svoju državu?

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Vratio se u rodno Žepče i s norveškim partnerima pokrenuo proizvodnju specijalizovanih mašina za naftnu i pomorsku industriju

U Žepču je sedmog ovog mjeseca svečano otvorena nova tvornica norveške kompanije “Eagle Technology” koja se bavi proizvodnjom specijalizovanih mašina za naftnu, pomorsku i drugu industriju. Tvornica je izgrađena u

MADE IN BOSNIA-387

Izvoz mesa peradi raste, a uvoz pada: U prošloj godini izvoz porastao za 4 miliona KM

Peradari imaju kapacitete za izvoz mesa peradi i konzumnih jaja na tržište EU • CEFTA ključni partner Sektor peradarstva je najbrže rastući sektor u Evropi i predstavlja, zajedno sa sektorima

Ekonomija/Biznis

Sjeverna Bosna: U Tarevcima uzgoj jagode na hidroponiji

Povratnici u Tarevce, svakako najaktivniju povratničku sredinu u našoj zemlji, ovih su dana počeli realizaciju pilot-projekta uzgoja jagode na hidroponiji. Riječ je o spratnoj supstratnoj proizvodnji  koja, uz prvoklasan kvalitet,