Sarajevo: Mladi pohrlili u nargila barove (Video)

Sarajevo: Mladi pohrlili u nargila barove (Video)

Novinari TVSA posjetili su jedan od sarajevskih kafića u kojem se konzumira nargila. Tragom vijesti da je od 31. maja dozvoljeno korištenje nargile u ugostiteljskim objektima.

U studiju Otvorenog programa o štetnosti duhana i nargile govorila je Aida Ramić-Čatak, federalna koordinatorica za kontrolu duhana.

-Tužno je na dan kad se obilježava Svjetski dan borbe protiv duhanskog dima i za zdravlje stanovništva, desila se ova mjera relaksacije. Kao zdravstveni profesionalac, ne mogu prihvatiti ove slike koje smo vidjeli u jednom od sarajevskih kafića. Slike su pokazale da nema preporučene distance, konzumacija ovog proizvoda podrazumijeva blizak kontakt ruku, usta i nosa, što je jedna od preporučenih mjera.

Dakle, problem je stari, i prije koronavirusa, nargile su dokazano mnogo štetnije od cigareta, radi se o procesu sagorijevanja duhana i uglja. Pri čemu osoba koja to konzumira unosi u sebe mnogo više štetnih tvari, spomenuću neke od njih, a to je ugljen monoksid , katrana, teških metala….Također, tužno je vidjeti i maloljetnike koji u kafićima koriste vodenu lulu, istakla je za TVSA Aida Ramić-Čatak, federalna koordinatorica za kontrolu duhana.

Pogledajte kompletan razgovor i slike iz sarajevskih kafića.

Previous Željeznički saobraćaj u FBiH ponovo u funkciji
Next Preferencijalnim tretmanom domaćeg podstiče se domaća privreda

You might also like

NAŠI DANI

Bh. paraolimpijci otputovali u Rio

Sportska delegacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Rio de Janeiro na 15. paraolimpijske igre. Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu ispratili su ih članovi porodice i prijatelji. U Rio

NAŠI DANI

U Mrkonjić Gradu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je u Mrkonjić Gradu prisustvovao obilježavanju 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

NAŠI DANI

Cikotić: Teško da Trump čita pisma onih koji su pod američkim sankcijama

 Bivši ministar odbrane Bosne i Hercegovine i univerzitetski profesor Selmo Cikotić smatra da bi bilo dobro da se Milorad Dodik obrati Donaldu Trumpu, premda je teško povjerovati da bi američki predsjednik