Sarajevo – Novogodišnja noć bez ijednog incidenta

Sarajevo – Novogodišnja noć bez ijednog incidenta

Novogodišnja noć na području Kantona Sarajevo protekla je bez ijednog incidenta na svim prostorima i u ugostiteljskim objektima gdje se organizirano slavio doček Nove 2020. godine, potvrđeno je Feni u Operativnom centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića desetine hiljada Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2020. godinu.

Prisutni na Trgu Bosne i Hercegovine su uz odbrojavanje koje je predvodio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i spektakularan vatromet ušli u Novu godinu.

Za one, koji Novu godinu vole slaviti duže od jednog dana za 1. januar je osiguran još jedan koncert, a riječ je o nastupu legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” ispred Vječne vatre.

Sarajevo je ovih dana povodom novogodišnjih praznika prepuno turista i uz posebno raskošnu rasvjetu na ulicama bosanske prijestolnice vlada prava praznična atmosfera.

Ovo je četvrti put da se organizuje veliki javni doček Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom uprave Grada Sarajeva uz slogan “Sarajevo novogodišnji centar regije”.

Izvor: Agencije

Previous Vlašić privukao mnogobrojne turiste, planina koja ima dušu (VIDEO)
Next Političarka Alma Zadić na udaru austrijskih desničara

You might also like

NAŠI DANI

Zabrinutost za ulogu RAK-a nakon imenovanja direktora iz medija kažnjavanog zbog izvještavanja o ratnim zločinima

Tokom petogodišnjeg mandata Draška Milinovića na čelu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), ovaj medij je, zbog svog izvještavanja o temama ratnih zločina, najmanje tri puta kažnjen od Regulatorne agencije za komunikacije

NAŠI DANI

Osnovana Bosanska akademija nauka i umjetnosti ‘Kulin ban’ – BANUK

Osnivanje Bosanske akademije nauka i umjetnosti  ‘Kulin ban’ – BANUK ozvaničeno je u Sarajevu, članovi su naučnici raznih profila, a cilj im je da pomognu Bosni i Hercegovini na putu

NAŠI DANI

‘Ispravno sam postupio’: Sarajlija koji je prefarbao Mladićevu ploču poslije noći u zatvoru

Sanel Mahmutović iz Vogošće, mjesta kod Sarajeva, smatra da je postupio ispravno kada je 17. novembra izlio bijelu boju na spomen-ploču s imenom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, postavljenu u