Sarajevo – Novogodišnja noć bez ijednog incidenta

Sarajevo – Novogodišnja noć bez ijednog incidenta

Novogodišnja noć na području Kantona Sarajevo protekla je bez ijednog incidenta na svim prostorima i u ugostiteljskim objektima gdje se organizirano slavio doček Nove 2020. godine, potvrđeno je Feni u Operativnom centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića desetine hiljada Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2020. godinu.

Prisutni na Trgu Bosne i Hercegovine su uz odbrojavanje koje je predvodio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i spektakularan vatromet ušli u Novu godinu.

Za one, koji Novu godinu vole slaviti duže od jednog dana za 1. januar je osiguran još jedan koncert, a riječ je o nastupu legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” ispred Vječne vatre.

Sarajevo je ovih dana povodom novogodišnjih praznika prepuno turista i uz posebno raskošnu rasvjetu na ulicama bosanske prijestolnice vlada prava praznična atmosfera.

Ovo je četvrti put da se organizuje veliki javni doček Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom uprave Grada Sarajeva uz slogan “Sarajevo novogodišnji centar regije”.

Izvor: Agencije

Previous Vlašić privukao mnogobrojne turiste, planina koja ima dušu (VIDEO)
Next Političarka Alma Zadić na udaru austrijskih desničara

You might also like

NAŠI DANI

Bosanski košarkaški arbitar sudi finale OI u Tokiju između SAD-a i Francuske

Bosna i Hercegovina će imati svog predstavnika u velikom finalu turnira košarkaša na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bosanskohercegovački arbitar Ademir Zurapović dijelit će pravdu u utakmici između reprezentacija Sjedinjenih Američkih

NAŠI DANI

Erdogan: Za Tursku nije nikakav problem da projekat plinovoda Turski tok prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će Turska i dalje pružati pomoć i podršku Bosni i Hercegovini u borbi s pandemijom koronavirusa. “Mi smo od početka pandemije

NAŠI DANI

Iz Bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba osudili govor mržnje hrvatskih navijača na račun Džanana Muse

Povodom prekida košarkaške utakmice polufinala Kupa Krešimira Ćosića između Cedevite i Zadra, odigrane 17. februara 2017. godine u Šibeniku, u 33. minuti zbog skandiranja uvredljivih poruka igraču bošnjačke nacionalnosti Džananu