‘Sarajevo nudi snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope’

‘Sarajevo nudi snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope’

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti na kraju posjete Sarajevu obišao je danas stari dio grada sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem te kazao da je ponosan što je prošetao gradom, obišao znemanitosti i posebnu počast odao žrtvama genocida u Srebrenici u Galeriji 11/07/95 gdje se nalazi stalna postavka fotografija posvećena žrtvama genocida.

– Sarajevo nudi ne samo raznoliko i multikulturalno okruženje nego i snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope – kratko je prokementirao Chakrabarti.

Sarajevo je ove godine bio domaćin godišnjeg sastanka i poslovnog foruma EBRD-a 2019. na kojem se okupilo više od 3.000 učesnika.

Bosna i Hercegovina je tokom tri dana ugostila više oko 3.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke) te predstavnika organizacija civilnog društva.

Bosna i Hercegovina kada hoće, to i može, a ono što je najvažnije jeste da smo iz Bosne i Hercegovine poslali najbolju sliku koja jeste i treba da ide sa ovih prostora, a to je da je poslije stabilnosti i sigurnosti, najvažniji segment ekonomija i stavljanje naših ljudskih i prirodnih potencijala u funkciju ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine – izjavio je danas predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sumirajući dosadašnje pokazatelje o godišnjoj konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Previous Bosanski građevinari u inostranstvu prošle godine zaradili više od 137 miliona maraka
Next Kur'an iz srušene Aladže vraćen fočanskoj ljepotici

You might also like

NAŠI DANI

Memorijalni centar: Najave “novih Srebrenica” prijetnja svim žrtvama genocida

Memorijalni centar Srebrenica danas je upozorio na neprihvatljivost napada iz mržnje, raspirivanje nacionalne, etničke i vjerske mržnje, usmjereno protiv pripadnika bošnjačkog naroda i građana islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, posebno

NAŠI DANI

Adis Ahmetović poslao poruku podrške Željku Komšiću

Poslanik Socijaldemokratske partije Njemačke Adis Ahmetović u njemačkom parlamentu (Bundestag) indirektno je reagovao na jučerašnji nacistički istup predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.  Milanović je Ahmetovića prozvao zbog rezolucije Bundestaga o Bosni i

NAŠI DANI

Krivična prijava protiv odgovornih radi obnove ploče u čast presuđenom ratnom zločincu

Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo: -Upravo sam Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića i protiv odgovornih osoba u Boračkoj organizaciji Istočno