‘Sarajevo nudi snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope’

‘Sarajevo nudi snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope’

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti na kraju posjete Sarajevu obišao je danas stari dio grada sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem te kazao da je ponosan što je prošetao gradom, obišao znemanitosti i posebnu počast odao žrtvama genocida u Srebrenici u Galeriji 11/07/95 gdje se nalazi stalna postavka fotografija posvećena žrtvama genocida.

– Sarajevo nudi ne samo raznoliko i multikulturalno okruženje nego i snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope – kratko je prokementirao Chakrabarti.

Sarajevo je ove godine bio domaćin godišnjeg sastanka i poslovnog foruma EBRD-a 2019. na kojem se okupilo više od 3.000 učesnika.

Bosna i Hercegovina je tokom tri dana ugostila više oko 3.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke) te predstavnika organizacija civilnog društva.

Bosna i Hercegovina kada hoće, to i može, a ono što je najvažnije jeste da smo iz Bosne i Hercegovine poslali najbolju sliku koja jeste i treba da ide sa ovih prostora, a to je da je poslije stabilnosti i sigurnosti, najvažniji segment ekonomija i stavljanje naših ljudskih i prirodnih potencijala u funkciju ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine – izjavio je danas predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sumirajući dosadašnje pokazatelje o godišnjoj konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Previous Bosanski građevinari u inostranstvu prošle godine zaradili više od 137 miliona maraka
Next Kur'an iz srušene Aladže vraćen fočanskoj ljepotici

You might also like

NAŠI DANI

U Travniku obilježena godišnjica 7. Korpusa Armije Bosne i Hercegovine (VIDEO)

  U Travniku je jučer upriličena Centralna manifestacija obilježavanja 26. godišnjice formiranja Armije Republike  Bosne i Hercegovine i 24. godišnjica formiranja 7. Korpusa Armije RBiH. U sklopu Centralne manifestacije oodržan

NAŠI DANI

Sarajevo: Povodom Dana bosanske nezavisnosti – torta u obliku zastave sa ljiljanima

  Povodom Dana nezavisnosti, 1. marta, ispred sarajevske Katedrale podijeljena je torta građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine. Najveća torta u obliku zastave s ljiljanima, dimenzija 3 x 1,5 metar,

NAŠI DANI

Humanitarna organizacija iz Austrije tražila procenat za izgradnju Centra za autizam u Tuzli

Humanitarna organizacija, koja je trebala pomoći u izgradnji Centra za autizam, umjesto ulaganja, tražila je i uzimala novac. Roditelji kažu kako je to uočeno revizijom koja je urađena nakon četiri