Sarajevo: Obavljena testna vožnja novim trolejbusom

Sarajevo: Obavljena testna vožnja novim trolejbusom

Obavljena je testna vožnja jednog od pet novih trojelbusa koji su stigli iz Minska u Sarajevo.

Do kraja septembra stići će ih još 30. Radi se o najvećoj nabavci nakon rata koju je izvršila Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja u saradnji sa EBRD-om. 

Trolejbusi su opremljeni naprednim sistemimam posljednje generacije.

– Radi se o konfornim trolejbusima, kapaciteta do 130 mjesta. Vozila su opremljena video nadzorom i rampom za osobe sa invaliditetom.

Koristim priliku da zamolim naše građane da čuvamo ove trolejbuse, njih su kupili građani, prvi put nakon Olimpijade (1984. g.).

Flota je od 35 vozila. Danas trolejbuski saobraćaj ima 17 vozila, duplo više ćemo imati vozila nego što ih imamo danas.

Osim trolejbuskih linija, ova vozila će moći voziti autobuske linije kada se spuste sa kontaktne mreže na baterije, 20 kilometara, rekao je za TVSA ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Previous Vučić: Neki u regionu žele da uvuku Srbiju u sukobe; da je obilježe kao nekoga ko je "protiv zapadne civilizacije"
Next Ohrabreni dokumentom iz Brisela: Čović i Plenković poručuju da konačan dogovor o izbornoj reformi mora biti postignut

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Fiat-Fićo fest u Sarajevu – Fićo se voli, ostalo se vozi (VIDEO)

Fićo se voli, ostalo se vozi, moto je pod kojim je danas u Sarajevu održan peti „Fiat-Fićo fest“ u organizaciji Fićo kluba Sarajevo.

BH RAZGLEDNICA

Adil, 89-godišnji aktivni planinar mladim ljudima poručuje da je planinarstvo najzdraviji sport

Sarajlija Adil Šaković najstariji je aktivni planinar u Bosni i Hercegovini. Zdrav je i vitalan iako je u devetoj deceniji života. Sve to, kako je kazao u razgovoru za Anadolu

BH RAZGLEDNICA

Vrelo Bosne, Bijambare, Trebević i Skakavac: Rekordna posjećenost zaštićenih područja KS (Foto)

U okviru Kantonalne javne ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo su Trebević, Skakavac, Vrelo Bosne i Bijambare, a upravo ti dijelovi Kantona bilježe rekordnu posjećenost u prošloj godini. U