Sarajevo: Obilježena 30. godišnjica odbrane naselja heroja – Sokolja

Sarajevo: Obilježena 30. godišnjica odbrane naselja heroja – Sokolja

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti danas je u naselju heroja – Sokolju obilježena 30. godišnjica odbrane od agresora, javlja Anadolija.

Delegacije, članovi porodica poginulih, preživjeli saborci i građani okupili su se u ovom herojskom naselju kako bi odali počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH i prisjetili se bitki koje su se na ovom prostoru vodile prije trideset godina.

Među onima koji su danas položili cvijeće, te odali počast poginulim braniteljima ovog naselja, bio je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, koji je u svom obraćanju istakao kako našim sinovima dugujemo neizmjernu zahvalu za sve što su uradili za nas.

“Hrabrost koju su tih dana pokazali branitelji ovog naselja, kako bi odbranili grad Sarajevo, dokaz je velike žrtve za koju smo svi mi neizmjerno zahvalni. Iskoristio bih današnju priliku da sve pozovem da budemo jedinstveni u prenošenju istine i njegovanju kulture sjećanja o prošlosti naše domovine. Naša udruženja, koja pamte najbitnije datume i naše heroje, ne smiju pokleknuti pod pritiscima političke elite, niti biti pod utjecajem istih, jer samo na taj način možemo biti dostojanstveni pred najvećim sinovima Bosne i Hercegovine. Našim šehidima i poginulim saborcima zajednički dugujemo dostojanstveno sjećanje, dostojno njihove žrtve”, poručio je Osmanović.

Prilikom današnjeg obilježavanje ove godišnjice održan je i historijski čas, gdje su prisutni imali priliku evocirati uspomene na poginule branioce ovog naselja, posebno na one koji su na ovaj dan položili svoje živote kako bi odbranili ovo herojsko naselje.

Organizator današnjeg obilježavanja bilo je Udruženje “Naši heroji”, koje se zalaže za očuvanje tradicije i kulture sjećanja na pokret otpora i patriotske snage koje su odbranile suverenitet, cjelovitost i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Previous Inovacija iz bosanskog gradića: Goraždanske ratne centrale na ukrajinskim rijekama
Next Vahudin Žugor: Od izbjeglice do vodećeg robotskog hirurga

You might also like

NAŠI DANI

‘Ako tražite mjesto s toplim ljetima, bogatom kulturom i niskim cijenama nekretnina Sarajevo je pravo mjesto za vas’

Sarajevo je najjeftiniji grad u Evropi za iznajmljivanje nekretnina, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje britanske agencije za nekretnine “CIA Landlord”, prenosi Fena. Agencija je istraživala koji su to najjeftiniji gradovi

NAŠI DANI

BPK – Utvrđen program obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Organizacioni odbor Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj danas utvrdio je program obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Realizacija programa obilježavanja počet će već 23.02.2023. godine

NAŠI DANI

Tuzla: Na Trgu slobode zajedno iftarilo 2.000 ljudi

  Na Trgu slobode u Tuzlu večeras je održan veliki iftar kojem je prisustvovalo 2.000 vjernika. Medžlis Islamske zajednice Tuzla i ove godine bio je glavni organizator iftara koji je