Sarajevo: Održana protestna šetnja u organizaciji Platforme za progres

Sarajevo: Održana protestna šetnja u organizaciji Platforme za progres

Danas je održana mirna protestna šetnja „Nazovimo stvari pravim imenom“ u organizaciji Platforme za progres, ali koja pripada svim građanima ove države.

Šetali smo od Sebilja do Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, jedinstveni u svojim zahtjevima koji se mogu svesti na jednu poruku – da želimo modernu, razvijenu i građansku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svaki građanin imati mogućnost da živi dostojanstven, uspješan i siguran život.

Ispred Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine učesnicima protestne šetnje su se obratili: Jusuf Arifagić, uspješni privrednik i kandidat za predsjednika/ potpredsjednika entiteta Republika Srpska; Selma Ćatibušić, vijećnica Platforme za progres u Gradskom vijeću Tuzla i predstavnica mladih u Predsjedništvu Platforme za progres; fra Ivo Marković, franjevac i ugledni građanin ove države koji je uvijek djelovao u interesu Bosne i Hercegovine i predsjednik Platforme za progres, Mirsad Hadžikadić.

Građani su i ove godine pokazali da su spremni za promjene. Pozivamo vlasti u Bosni i Hercegovini i međunarodne aktere koji djeluju u našoj državi, da rade u skladu sa njihovom voljom i njihovim interesima. Pozivamo i građane da ova protestna šetnja bude samo početak masovne akcije koja će u potpunosti promijeniti naše društvo i državu na bolje. Vrijeme je da se borimo za ono što je naše! Vrijeme je za novi društveni ugovor! Ovakvo stanje zatočeništva mora prestati i mi smo jedini koji možemo naći izlaz.

Platforma za progres će nastaviti sa protestnim šetnjama širom Bosne i Hercegovine, sve do ispunjenja naših zahtjeva, navode iz ove stranke.

Previous Nakon 30 godina putovanja po svijetu vratila se u Bosnu i Hercegovinu
Next Vlada FBiH: Više od pola milijarde BAM dodatnih sredstava za privredu i zdravstvo

You might also like

NAŠI LJUDI

Organizatorka protesta u Stockholmu: Ovu manifestaciju dugujem mom ocu. Dugujem to istini

Teufika Šabanović, inicijatorka protestnog mitinga koji će se 10. decembra održati u Stockoholmu, na dan uručenja Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, za Moja BiH govori o motivima

NAŠI DANI

Finska premijerka o kineskoj politici prema Ujgurima: Ne zatvarati oči na kršenja ljudskih prava

Finska premijerka Sanna Marin reagovala je na kinesku politiku prema Ujgurima, napominjući da međunarodna zajednica ne bi smjela ostati nijema na takve postupke Kine, prenosi AA. Marin je na Twitter

NAŠI DANI

Mitropolit Mihailo: Ravnogorci su išli u genocidne pohode protiv pripadnika islama

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo reagovao je na izjave mitropolita Srpske pravoslavne crkve u CG Amfilohija. Amfilohije je u negativnom kontekstu komentarisao nedavnu presudu koja je digla puno prašine u