Sarajevo: Održana protestna šetnja u organizaciji Platforme za progres

Sarajevo: Održana protestna šetnja u organizaciji Platforme za progres

Danas je održana mirna protestna šetnja „Nazovimo stvari pravim imenom“ u organizaciji Platforme za progres, ali koja pripada svim građanima ove države.

Šetali smo od Sebilja do Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, jedinstveni u svojim zahtjevima koji se mogu svesti na jednu poruku – da želimo modernu, razvijenu i građansku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svaki građanin imati mogućnost da živi dostojanstven, uspješan i siguran život.

Ispred Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine učesnicima protestne šetnje su se obratili: Jusuf Arifagić, uspješni privrednik i kandidat za predsjednika/ potpredsjednika entiteta Republika Srpska; Selma Ćatibušić, vijećnica Platforme za progres u Gradskom vijeću Tuzla i predstavnica mladih u Predsjedništvu Platforme za progres; fra Ivo Marković, franjevac i ugledni građanin ove države koji je uvijek djelovao u interesu Bosne i Hercegovine i predsjednik Platforme za progres, Mirsad Hadžikadić.

Građani su i ove godine pokazali da su spremni za promjene. Pozivamo vlasti u Bosni i Hercegovini i međunarodne aktere koji djeluju u našoj državi, da rade u skladu sa njihovom voljom i njihovim interesima. Pozivamo i građane da ova protestna šetnja bude samo početak masovne akcije koja će u potpunosti promijeniti naše društvo i državu na bolje. Vrijeme je da se borimo za ono što je naše! Vrijeme je za novi društveni ugovor! Ovakvo stanje zatočeništva mora prestati i mi smo jedini koji možemo naći izlaz.

Platforma za progres će nastaviti sa protestnim šetnjama širom Bosne i Hercegovine, sve do ispunjenja naših zahtjeva, navode iz ove stranke.

Previous Nakon 30 godina putovanja po svijetu vratila se u Bosnu i Hercegovinu
Next Vlada FBiH: Više od pola milijarde BAM dodatnih sredstava za privredu i zdravstvo

You might also like

NAŠI DANI

Komšić i Džaferović uputili poruke solidarnosti predsjedniku J. Bidenu povodom godišnjice napada na SAD

Povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je predsjedniku SAD-a Joe Bidenu riječi podrške.  U njima se ističe da

NAŠI DANI

Pravna država na djelu! Zukić i Fazlagić predati Tužilaštvu KS: stranačke kadrove zapošljavali u javna preduzeća

Amir Zukić, generalni sekretar SDA, koji je uhapšen u sinoć u Sarajevu u nastavku policijske akcije “Bosna”, predat je danas u nadležnost Tužilaštva KS. – Nakon što su ispitani od

NAŠI DANI

Migrant ubijen i ukopan u Bileći je Seid Addou: Porodica traži prebacivanje tijela u Maroko

Migrant čija je dženaza kao nepoznatoj osobi obavljena početkom oktobra u Bileći, ustvari je dvadesetogodišnji Seid Addou iz Maroka. Ovu informaciju sinoć je dobio Sadet efendija Bilalić, glavni imam Medžlisa