Sarajevo: Održana protestna šetnja u organizaciji Platforme za progres

Sarajevo: Održana protestna šetnja u organizaciji Platforme za progres

Danas je održana mirna protestna šetnja „Nazovimo stvari pravim imenom“ u organizaciji Platforme za progres, ali koja pripada svim građanima ove države.

Šetali smo od Sebilja do Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, jedinstveni u svojim zahtjevima koji se mogu svesti na jednu poruku – da želimo modernu, razvijenu i građansku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svaki građanin imati mogućnost da živi dostojanstven, uspješan i siguran život.

Ispred Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine učesnicima protestne šetnje su se obratili: Jusuf Arifagić, uspješni privrednik i kandidat za predsjednika/ potpredsjednika entiteta Republika Srpska; Selma Ćatibušić, vijećnica Platforme za progres u Gradskom vijeću Tuzla i predstavnica mladih u Predsjedništvu Platforme za progres; fra Ivo Marković, franjevac i ugledni građanin ove države koji je uvijek djelovao u interesu Bosne i Hercegovine i predsjednik Platforme za progres, Mirsad Hadžikadić.

Građani su i ove godine pokazali da su spremni za promjene. Pozivamo vlasti u Bosni i Hercegovini i međunarodne aktere koji djeluju u našoj državi, da rade u skladu sa njihovom voljom i njihovim interesima. Pozivamo i građane da ova protestna šetnja bude samo početak masovne akcije koja će u potpunosti promijeniti naše društvo i državu na bolje. Vrijeme je da se borimo za ono što je naše! Vrijeme je za novi društveni ugovor! Ovakvo stanje zatočeništva mora prestati i mi smo jedini koji možemo naći izlaz.

Platforma za progres će nastaviti sa protestnim šetnjama širom Bosne i Hercegovine, sve do ispunjenja naših zahtjeva, navode iz ove stranke.

Previous Nakon 30 godina putovanja po svijetu vratila se u Bosnu i Hercegovinu
Next Vlada FBiH: Više od pola milijarde BAM dodatnih sredstava za privredu i zdravstvo

You might also like

NAŠI DANI

Evidentirano smanjivanje ranije povećanih cijena, apel građanima da ne gomilaju zalihe

Federalni tržnišni inspektori evidentirali su značajan broj slučajeva smanjivanja ranije povećanih cijena u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine, saopštili su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) upozorivši da je

NAŠI DANI

Vlasti u Sanskom Mostu se odrekle novih auta u korist ugroženih poljoprivrednika

Lokalne vlasti u Sanskom Mostu obezbijedile su kroz rebalans općinskog budžeta 100.000 maraka i ova sredstva biće uplaćena na račune poljoprivrednih proizvođača koji su pretrpjeli štetu tokom proteklog ljeta usljed

NAŠI DANI

Kahvenisanje za vrijeme ‘lockdowna’ u Sarajevu

Na području Kanton Sarajevo od 19. marta na snazi je zabrana kretanja od 21 do pet sati ujutro, narednih 15 dana, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane pandemijom COVID-19. Također na