Sarajevo: Otvaranju salona obradovale se i mušterije i frizeri

Sarajevo: Otvaranju salona obradovale se i mušterije i frizeri

Vrata su mušterijama nakon duže vremena otvorili i frizerski saloni u Sarajevu. Bila je to jedna od mjera ublažavanja tokom pandemije koronavirusa koju je donio Federalni štab civilne zaštite.

Saloni su počeli s radom nakon 45 dana pauze, što su s velikim olakšanjem dočekali i frizeri, ali i mušterije.

– Moram priznati, mušterije su se obradovale nama, ali i mi njima. Naravno, poštujemo sve propisane mjere – rekli su za Avaz u jednom sarajevskom frizerskom salonu.

U šali dodaju da su ovog puta imali i više posla nego inače s obzirom na period tokom kojeg su mušterije bile uskraćene za posjetu salonima i da su mnogi jedva dočekali da mogu sjesti u stolicu i dobiti frizuru po svom izboru.

Mnoge trgovine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine danas su počele s radom nakon što su bile zatvorene, kao dio mjera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Krizini štab Federalnog ministarstva zdravstva predložio je da se od ove sedmice otvore trgovine na veliko i malo, advokatski i notarski uredi, mali obrti, frizerski i modni saloni.

Previous Na današnji dan odigrana je historijska utakmica između Želje i Sarajeva
Next Tagarica, neizostavan dio iftarske sofre u Tešnju

You might also like

NAŠI DANI

U Sapni obilježeni Dan nezavisnosti i Dan 206. viteške brdske brigade ARBIH (VIDEO)

  Na referendumu o nezavisnosti održanom 29. februara i 1. marta 1992.god. od 64 posto građana Bosne i Hercegovine koji su se odazvali referendumu o nezavisnosti zemlje, 99,44 posto glasalo

NAŠI DANI

Kongresni odbor za vanjske poslove podržao prijedlog zakona o Bosni i Hercegovini

Odbor za vanjske poslove Zastupničkog doma Kongresa SAD podržao je danas zakon koji su predložile zastupnice Ann Wagner i Susan Wild. Njihov prijedlog poziva na odgovornost domaće i strane zvaničnike

SPORT

Barca, Real, Bayern – najbolji se otimaju za Pjanića

Miralem Pjanić nalazi se na radaru madridskog Reala. Vijest je to koju danas na svojoj naslovnici donosi španska Marca, medij koji je jako blizak klubu sa Santiago Bernabeua. Marca piše