Sarajevo: Otvorena izložba ‘Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda’

Sarajevo: Otvorena izložba ‘Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda’

U sklopu projekta „Muzejske priče“ gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u obnovljenoj impresivnoj zgradi Olimpijskog muzeja i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, bivši košarkaš NBA lige, slavni Vlade Divac  otvorili su izložbu

 Ova postavka pod nazivom „Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda“ dio je uspješnih aktivnosti na polju razvoja ideja i projekata u kojima je  jedini cilj prijateljstvo bez granica i međunarodno uvažavanje.

 „Njegovati vrijednosti olimpizma to je ono na čemu radimo, a današnji događaj to potvrđuje. Muzejske priče je samo jedna od priča koje je Grad Sarajevo realizovao u mandatu od četiri godine koje su iza nas“,  kazao je Skaka.

 Istakao je kako je gradska administracija među prvima u Bosni i Hercegovini koja ima formiran ozbiljan tim koji se bavi  fondovima i ova priča je potvrda tome da se u saradnji sa Evropskim fondovima može doći do značajnih sredstava koji će obogatiti i samu turističku ponudu s kvalitetnim projektima kao što je ovaj.

 „Gospodin Divac je imao jednu odličnu izjavu. Kazao da je košarka sve samo ne ja, košarka je mi, sport koji zahtjeva jedinstvo, zajedništvo. Vjerujem da svi moramo biti usmjereni na to, i na bazi takvih odnosa graditi budućnost zajedno“, poručio je Skaka.

 Svoje oduševljenje i zahvalnost gradu Sarajevu, gradonačelniku i prijateljima nije krio Vlade Divac, košarkaš svjetskog glasa čiju izložbu će posjetioci moći da pogledaju u Olimpijskom muzeju.

 „Emotivan sam danas, posebno što sam okružen mojim prijateljima ovdje u Sarajevu. Moj rodni grad ima priliku da se predstavi u Sarajevu i da prikažem kroz izložbu svoju karijeru jer sam sve medalje i ono što sam uspio da skupim u toku rada, poklonio svom gradu. S druge strane Sarajevo je grad svih nas i uvijek je lijepo biti u njemu. Zahvaljujem se gradonačelniku Abdulahu Skaki i mojim prijateljima iz Olimpijskog komiteta koji su uspjeli da obnove Olimpijski muzej koji je značajan ne samo za Sarajevo, nego za cijeli region“, kazao je Divac i naglasio kako je sretan što  je zajedno sa kolegama i prijateljima iz Sarajeva uspio da podigne  saradnju na nivo prijateljstva do kraja života.

Dodao je da je EYOF 2019 bila svjetska sportska predstava na koju smo svi ponosni.

Otvorenju izložbe prisutvovali su i Marijan Kvesić i Sajid Fazlagić, predsjednik i sekretar Olimpijskog komiteta,  Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva, te predstavnici Opštine i Muzeja Prijepolje.

Previous Vakcina protiv COVID-19: Imigrantska priča o uspjehu
Next Film o Edinu Džeki dobio prestižnu nagradu na FICTS Festu u Milanu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Nakon Tuzle i Neuma, proslavljeni bosanski fudbaler investira i u Sarajevu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić posjetio je Općinu Centar, te načelnika Srđana Mandića u neslužbenom razgovoru upoznao o poslovnim aktivnostima – biznisu koji obavlja na području općine Centar. Na

KULTURA I UMJETNOST

Revija „Elizabeta Bosanska“ u augustu u zamku Ostrožac

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić upriličio je danas, u Bihaću prijem za bosanskog dizajnera Adnana Hajrulahovića, koji je svoje kolekcije prezentirao na revijama u Bangkoku, Beču, Dizeldorfu, Beogradu, Zagrebu, Svetom