Sarajevo se polako vraća u normalnu (Video)

Sarajevo se polako vraća u normalnu (Video)

Ulice grada Sarajeva kao turističkog centra poznate su po velikoj posjećenosti, što nije bio slučaj u prethodna dva mjeseca.

Mjere prevencije se ublažavaju, a neke i ukidaju. Malim obrtnicima je ukinuta zabrana rada, a postoje naznake da će i hotelijeri uskoro dobiti dozvolu za rad.

Građani uz poštivanje mjera preplavili parkove i ulice. Šetnja je najviše nedostajala penzionerima, koji, kažu za TVSA, žive za ta tri dana u sedmici, kad im je dozvoljen izlazak.

Posjećenost centra povećana je i zbog početka rada malih obrta. Trgovci, nažalost, pred kamerom nisu željeli komentarisati dosadašnji promet, međutim, saglasni su da veću dobit ne mogu ostvariti bez turista. Sličnog mišljenja su i hotelijeri. Uz najavljene mjere koje će morati poštovati ukoliko počnu sa radom, smatraju da neće biti većeg pomaka.

Previous Najmanje polovina stanovništva Općine Čelić uzgaja jagode
Next Povodom Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana zlatnih ljiljana

You might also like

NAŠI DANI

Zemlja traži dobrog i odgovornog domaćina, a naša domovina Bosna i Hercegovina ih je uvijek imala

Nišićka visoravan – Foto: Amir Bajrić Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je imamio džumu namaz i održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

NAŠI DANI

Sarajevska ‘trojka’ smijenila direktora Skenderije, nije pomogla ni podrška radnika, kao i uspješno poslovanje

Radnici KJP Skenderija Sarajevo predvođeni Sindikatom radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine danas su na konferenciji za novinare iskazali svoje nezadovoljstvo zbog najavljene smjene direktora Skenderije Amera Kape.

NAŠI DANI

Obilježen 4. april – dan kada su Tuzlaci odlučili da se suprostave agresoru

Prije 23 godine tadašnji saziv Skupštine opštine Tuzla donio je odluku o pružanju organizovanog otporu agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Odluku je izglasalo 69 odbornika iz svih političkih stranaka. Prvih