Sarajevo se polako vraća u normalnu (Video)

Sarajevo se polako vraća u normalnu (Video)

Ulice grada Sarajeva kao turističkog centra poznate su po velikoj posjećenosti, što nije bio slučaj u prethodna dva mjeseca.

Mjere prevencije se ublažavaju, a neke i ukidaju. Malim obrtnicima je ukinuta zabrana rada, a postoje naznake da će i hotelijeri uskoro dobiti dozvolu za rad.

Građani uz poštivanje mjera preplavili parkove i ulice. Šetnja je najviše nedostajala penzionerima, koji, kažu za TVSA, žive za ta tri dana u sedmici, kad im je dozvoljen izlazak.

Posjećenost centra povećana je i zbog početka rada malih obrta. Trgovci, nažalost, pred kamerom nisu željeli komentarisati dosadašnji promet, međutim, saglasni su da veću dobit ne mogu ostvariti bez turista. Sličnog mišljenja su i hotelijeri. Uz najavljene mjere koje će morati poštovati ukoliko počnu sa radom, smatraju da neće biti većeg pomaka.

Previous Najmanje polovina stanovništva Općine Čelić uzgaja jagode
Next Povodom Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana zlatnih ljiljana

You might also like

NAŠI DANI

Bećirović Vučiću: Živio Sandžak, živjela Bosna! Poštujem integritet Srbije, ali volim Sandžak

– Prije nekoliko dana na teritoriji suverene države Bosne i Hercegovine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je: Živjela Republika Srpska, živjela Srbija! Mi poštujemo integritet BiH, ali volimo RS, nikad to

NAŠI DANI

Srpski general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

  Sudsko vijeće Haškog tribunala danas je osudilo ratnog komandanta takozvane Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića na kaznu doživotnog zatvora. Mladić je proglašen krivim po 10 tačaka optužnice, a

NAŠI DANI

Bosanka na važnoj funkciji: Dunja Mijatović preuzela dužnost komesarke za ljudska prava Vijeća Evrope

  Nakon što je krajem januara izabrana za komesarku za ljudska prava pri Vijeću Evrope Dunja Mijatović je zvanično preuzela novu dužnost i postala prva žena koja će obavljati tu važnu funkciju.