Sarajevo: Ulice Starog Grada prepune gostiju, omiljena destinacija za novogodišnje praznike

Sarajevo: Ulice Starog Grada prepune gostiju, omiljena destinacija za novogodišnje praznike

Prepune ulice starogradske jezge kojima svjedočimo posljednjih dana, dokaz su da je naš grad ponovo omiljena destinacija za novogodišnje praznike gostima iz zemlje, regiona, ali i svijeta. Prošetate li užom starogradskom jezgrom, u bilo koje doba dana, mogli biste ostati iznenađeni brojem gostiju koje ćete sresti na ulici, a što podsjeća na rekorde iz 2019. godine kada je Sarajevo imalu najbolju posjećenost u nekoliko posljednjih godina.

Kako najljepša sarajevska općina zasjala u prazničnom duhu, općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je naložio da se ove godine posebno ukrase novogodišnjim dekorom ulice uže jezgre: Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki, Štrosmajerova – sa iluminacijom 20 suncobrana i postavljanjem jelke visine 6 metara, Ferhadija, Sarači, Baščaršijski trg sa Sebiljom, Kazandžiluk, Zlatarska, plato ispred Katedrale i Trg oslobođenja-Alija Izetbegović.

Osim toga, Općina Stari Grad Sarajevo je za potrebe ukrašavanja Katedrale Srca Isusova u Sarajevu, finansirala nabavku tri jelke: jednu ispred Katedrale, visine 8 metara i dvije jelke u unutrašnjosti objekta visine 6 metara.

Posebna atrakcija „Sarajevo Holiday Market“ i besplatno klizalište

Ono što je gostima, ali i građanima Sarajeva posebno interesantno je Sarajevo Holiday Market smješten na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović i sajamske kućice sa bogatom ponudom domaćih proizvoda u ulici Ferhadija. Ogromno interesovanje izaziva i veliko BH Telecom klizalište na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović koje je besplatno za sve posjetioce. Prethodnog vikenda zabilježeni su redovi na ulazu na klizalište, kao i u bajkovito selo i kućicu Djeda mraza.

Općina Stari Grad Sarajevo svakog vikenda, od 12-20,00 sati posjetioce Sarajevo Holiday Marketa časti besplatnom kafom i čajem, a dnevno se podijeli I do 1.000 komada ovih napitaka. Projekat Sarajevo Holiday Market realizuje Općina Stari Grad Sarajevo sa partnerima: Gradom Sarajevo, Turističkom zajednicom KS i sponzorom klizališta BH Telecomom, a implementiraju ga Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija I Fondacija sarajevo Navigator.

Sasvim je sigurno da Sarajevo i njegova kulturno-historijska jezgra Stari Grad nikako ne zaostaju za evropskim i svjetskim gradovima po svojoj novogodišnjoj ponudi, te da će svi posjetitelji uživati u ovom prazničnom periodu.

Previous Mediji najavljuju: Milan Tegeltija postaje ministar sigurnosti?
Next Čović i Plenković razgovarali o stabilizaciji političkih prilika i uspostavi vlasti u BiH

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Prije 38 godina u Sarajevu otvorene Olimpijske igre. Olimpijski muzej nizom sadržaja obilježava godišnjicu ZOI ‘84

Na današnji dan prije 38 godina u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu, otvorene su 14. Zimske olimpijske igre. Sarajevo je do 14. februara 1984. godine bilo centar svijeta, a

BH RAZGLEDNICA

Cesta Neum Stolac (Video)

Nova cesta u Bosni i Hercegovini koja spaja Stolac i Neum. Snimci Youtube kanala “4Life”

TURIZAM

Na Ponijerima danas ozvaničen završetak radova na realizaciji projekta nabavke i instalacije novog ski lifta

Na Ponijerima je danas ozvaničen završetak radova na realizaciji projekta nabavke i instalacije novog ski lifta. Vrijednost ovog značajnog projekta, kojeg su zajednički finasirali Općina Kakanj i viši nivoi vlasti,