Sarajevski Novi Grad: Na zapuštenom prostoru nekadašnje pijace, ”Penny Plus” gradi objekat vrijedan 11 miliona maraka

Sarajevski Novi Grad: Na zapuštenom prostoru nekadašnje pijace, ”Penny Plus” gradi objekat vrijedan 11 miliona maraka

U naselju Švrakino Selo na mjestu nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića bb gradit će se poslovno-prodajni centar ,,Penny Plus’’.

Općina Novi Grad Sarajevo izdala je urbanističku saglasnost investitoru ”Penny Plus” na ovom lokalitetu. Vrijednost investicionih radova je oko 11. miliona KM, a realizacijom ovog objekta bit će obezbijeđeno oko 40-tak novih radnih mjesta. Objekat će biti izgrađen na dva sprata, ukupne površine 5.500,00 metara kvadratnih.

Što se tiče sadržaja poslovno-prodajnog centra ,,Penny Plus’’ u podrumskoj i suterenskoj etaži predviđena je garaža sa 58 parking mjesta zajedno sa skladišnim prostorom. Prizemna etaža predviđena je kao prostor za prodaju sa zelenom pijacom, dok će se na dvospratnim dijelovima nalaziti poslovni prostori i prostori uslužnih djelatnosti.

Objekat nekadašnje pijace godinama je bio odlagalište otpada, predstavljao je ruglo ovog naselja, kao i opasnost po zdravlje i sigurnost stanovnika naselja Švrakino Selo. Firma ”Penny Plus” je nakon rušenja devastiranih objekata uspjela riješiti većinu imovinsko-pravnih odnosa, te postati vlasnik zemljišta koje je u malim parcelama bilo privatno vlasništvo, te se obratila Općini za izgradnju objekta.

Izgradnjom ovog objekta, naselje Švrakino Selo koje je izgrađeno davno i sastoji se od starog dijela zgrada i novog padinskog dijela gdje se nalaze individualni stambeni objekti nema nijedan objekat ovakvog tipa i samim tim će ova izgradnja doprinijeti kvaliteti života stanovnika ovog naselja, navode iz ove sarajevske općine.

Previous Zukić prvostepeno osuđen na tri godine zatvora, Sarajlić oslobođen optužbi
Next ZDK: Od 1. septembra porodiljske naknade 1.000 KM

You might also like

Ekonomija/Biznis

Rudarima u FBiH plaće će biti uvećane u prosjeku od 100 do 120 KM

Plaće 11.200 uposlenika u rudnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine, nakon što je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine odobrila povećanje minimalne satnice sa sadašnjih 2,50 KM na 2,70 KM, bit će

MADE IN BOSNIA-387

Razvojni bum u Gračanici (Video)

Gračanica je još jedna bosanska sredina koja može poslužiti kao primjer kada je riječ o poduzetništvu i razvoju biznisa. U Gračanici se radi punom parom.  Aktuelna je izgradnja više od

Ekonomija/Biznis

Ministar Dedić: Osigurano dodatnih 9 miliona KM za podršku sufinansiranju različitih programa pokretanja proizvodnje

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić kazao je da su danas započeli realizaciju seta mjera koje imaju za cilj povećanje obima poljoprivredne proizvodnje u FBiH, javlja Fena. Izuzetno