Sastanak generalpukovnika Senada Mašovića sa komadantom NATO Štaba Sarajevo brigadnim generalom William Edwardsom

Sastanak generalpukovnika Senada Mašovića sa komadantom NATO Štaba Sarajevo brigadnim generalom William Edwardsom

Generalpukovnik Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sastao se danas sa komandantom NATO Štaba Sarajevo, brigadnim generalom William Edwardsom.

Na sastanku je razgovarano o trenutnim aktivnostima i nastavku saradnje na partnerskim aktivnostima Oružanih snaga BiH i NATO Štaba Sarajevo.

General Edwards izrazio je zadovoljstvo zbog konačnog usvajanja izmjena i dopuna Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, čime će se osigurati poboljšanje statusa vojnika i podoficira u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Povećanje plata je podrška vrijednim vojnicima Oružanih snaga BiH koji rade da učine Bosnu i Hercegovinu sigurnijom i stabilnijom.

General Mašović je naglasio da je saradnja Oružanih snaga BiH i NATO Štaba Sarajevo već dugi niz godina na vrlo visokom nivou te da NATO Štab Sarajevo pruža potrebnu podršku Bosni i Hercegovini i Oružanim snagama BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama, kao i punopravnom članstvu u NATO.

Oružane snage Bosne i Hercegovine, uz podršku NATO Štaba Sarajevo, nastavljaju da daju značajan doprinos izgradnji mira i kolektivne sigurnosti u Bosni i Hercegovini kao i u svijetu.

Previous Obilježena godišnjica pogibije Zlatnog ljiljana Safeta Isovića - Tigra sa Žuči
Next Glinje na obroncima Majevice - uspješna priča o povratku i opstanku (Video)

You might also like

NAŠI DANI

U New Yorku na Wall Streetu upriličena komemoracija za žrtve genocida u Srebrenici i Bosni

Jučer, 11. jula – u povodu 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i u cijeloj Bosni i Hercegovini, u srcu biznis New Yorka, građani porijeklom iz Bosne i Hercegovine

NAŠI DANI

100 najvećih bosanskih kompanija bilježi rast broja zaposlenih za skoro 20.000!

Prva relevantna procjena prošlogodišnjeg poslovanja bosanskohercegovačkih kompanija koje su se rangirale na ljestvicama 100 najvećih u Bosni i Hercegovini, temeljena na godišnjim finansijskim izvještajima, potvrđuje da su kompanije u oba

NAŠI DANI

Američki komandant u Sarajevu; EUFOR vježba u Hercegovini (VIDEO)

Ceremonija kojom je označen početak EUFOR-ove vježbe Brzi odgovor 2021 održana je 25.9.2021. godine. Godišnjom vježbom provjerava se sposobnost EUFOR-a da izvrši pozivanje i raspoređivanje rezervnih snaga koje se nalaze