Sastanci ministrice vanjskih poslova s kolegama iz UK i Holandije

Sastanci ministrice vanjskih poslova s kolegama iz UK i Holandije

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković sastala se 2. decembra 2021. godine u Štokholmu sa ministricom vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Elizabeth Truss.

Tokom vrlo sadržajnog razgovora istaknuti su izuzetno dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva sa jasnom namjerom da se unaprijede, posebno u ekonomskom pogledu.

Također, razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji.

Ministrica Turković je visoku zvaničnicu Ujedinjenog Kraljevstva upoznala sa činjenicama o posljednjim dešavanjima u našoj državi, te istakla predanost stabilizaciji i nastavku reformi. Također, ministrica Truss je upoznala ministricu Turković o odluci Ujedinjenog Kraljevstva da imenuje Sir Stuarta Peacha za novog specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan.

Ministrica Bisera Turković se sastala sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković susrela se danas, 02. decembra 2021. godine, u Štokholmu sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Benom Knapenon.

Istaknuto je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Nizozemske dobri, te da imaju poseban značaj za obje države.

Također, ministri su razmotrili pitanje evropskih integracija i situaciju u Bosni i Hercegovini, za šta je ministar Knapen izrazio posebno interesovanje.

Ministar Knapen je najavio i da će se u okviru institucija Evropske unije uskoro ponovo razmatrati pitanje posljednjih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

-Dan ranije, dr Bisera Turković razgovarala je sa državnim sekretarom za Evropsku uniju Kraljevine Španije Juanom González-Barba Perom.

Previous EDEX 2021 – Potpisana dva ugovora vrijedna 15 miliona KM
Next Pećanin: Traži se katastrofalna kapitulacija od Izetbegovića i opozicije iz FBiH

You might also like

NAŠI DANI

Osigurano 22 miliona dolara za izgradnju Univerzitetske biblioteke

Bosna i Hercegovina i Kraljevina Sudijska Arabija potpisale su danas u Sarajevu memorandume o podršci Saudijskog fonda za razvoj Univerzitetskoj biblioteci u Sarajevu i općini Goražde. Potpisnici su zamjenik predsjedavajućeg

NAŠI DANI

‘Ispravno sam postupio’: Sarajlija koji je prefarbao Mladićevu ploču poslije noći u zatvoru

Sanel Mahmutović iz Vogošće, mjesta kod Sarajeva, smatra da je postupio ispravno kada je 17. novembra izlio bijelu boju na spomen-ploču s imenom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, postavljenu u

NAŠI DANI

Premijer Novalić pokazuje dostojanstvo Bosne! Vlada FBiH naložila ZZJZ da bez odlaganja zaključi ugovor za nabavku vakcina

Vlada Federacije BiH se na večerašnjoj hitnoj sjedici upoznala sa informacijom o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv koronavirusa