SBiH: Trojkin direktor da podnese ostavku, nadležni organi da istraže kako je nastao gubitak u EPBiH

SBiH: Trojkin direktor da podnese ostavku, nadležni organi da istraže kako je nastao gubitak u EPBiH

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) od nadležnih pravosudnih organa traži da hitno provedu istragu kako je nastao gubitak od 331 milion KM u poslovanju Javnog preduzeća Elektroprivrede BiH.

Pozivamo Tužilaštvo da reaguju i spriječi dalje uništavanje ovog državnog preduzeća. Nužno je prije svega istražiti da li se radi o sklapanju štetnih ugovora, kako je u pitanje dovedeno poslovanje rudnika, kao i gdje se trošio novac poreskih obveznika koji uredno plaćaju električnu energiju.

SBiH mjesecima upozorava na moguće pronevjere od strane aktuelne vlasti, a sada je na vidjelo izašlo kako se vode državna preduzeća.

Umjesto da se nadležni bave kako pomoći stanovništvu koje jedva spaja kraj s krajem, najavljenim poskupljenjem električne energije vladajuća “Trojka” nastali gubitak od 331 milion KM pokušava nadoknaditi od građana, između ostalog i od ekonomski najugroženijih kategorija društva kao što su penzioneri. Pored domaćinstava skuplja struja bit će i vrtićima, narodnim kuhinjama, studentskim domovima i vjerskim objektima.

S toga, od „Trojkinog“ direktora Sanela Buljubašića i uprave ovog javnog preduzeća očekujemo da podnese ostavke jer će ovakvim postupanjem u potpunosti uništiti elektroprivredu i rudnike, poručuju iz SBiH.

Elektroprivreda BiH u 2023. poslovala s gubitkom od 331 milion KM

Previous Pred Islamskim centrom u Rijeci otkriven Cvijet Srebrenice
Next Pet palestinskih novinara ubijeno u Gazi u proteklih nekoliko sati

You might also like

NAŠI DANI

Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova i 3,3 miliona metaka!

-U danu kada Ministar odbrane BiH Zukan Helez mlatara o sigurnosti i patriotizmu kod Hadžifejzovića, razoružana je kasarna Oružanih snaga u Tuzli. To nema nigdje na svijetu! Kasarne se od

NAŠI DANI

Sastanci bosanske šefice diplomatije s najvišim zvaničnicima Azerbejdžana

Ministrica Bisera Turković se danas sastala sa predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Aliyevim, a potom i ministrom vanjskih poslova te zemlje Jeyhunom Bayramovim. -Odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Parlamenta Azerbejdžana

NAŠI DANI

DerStandard: Zakulisni dogovor, vješto prikriven i držan u tajnosti

–Visoki predstavnik Christian Schmidt razmišlja o promjeni izbornog zakona, što stranka HDZ traži mjesecima. Konsultacije su izazvale kritike, piše austrijski list DerStandart u tekstu naslovljenom Kontroverze oko izbornog zakona u