Sejfo Šehović je apsolutno najjači takmičar u svojoj kategoriji: osvojio tri zlata na SP-u u powerliftingu

Sejfo Šehović je apsolutno najjači takmičar u svojoj kategoriji: osvojio tri zlata na SP-u u powerliftingu

Naš takmičar osvojio svjetsku titulu u Moskvi, u deadliftu do 72 kg, podigavši 230 kg, bio apsolutno najjači, te trijumfovao u pus fulu.

Višestruki svjetski, evropski i balkanski prvak u powerliftingu i bench pressu Sejfo Šehović osvojio je tri zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu GPA asocijacije, koje se održava od 8. do 11. decembra u Moskvi.

Ispunjava obećanja

Naš takmičar nastavio je nisku briljantnih podviga u Rusiji, gdje je bio najbolji u deadliftu u kategoriji do 72 kilograma, podigavši 230 kg, uz doping-kontrolu, u konkurenciji više od sto takmičara. On je bio apsolutno najjači takmičar u svojoj kategoriji. Trijumfovao je i u powerliftingu, te pus fulu (bench press i deadlift zajedno).

Iza Šehovića su mjeseci i godine napornih treninga i prolivenog znoja u teretani, a zanimljivo je da je prije nastupa na SP-u GPA obećao osvajanje najsjajnijih odličja, što je i ispunio. I to se nije desilo jednom, nego mnogo puta, čime je Šehović dokazao da je optimizam utemeljen na stvarnom kvalitetu i kontinuiranim uspjesima. Uvijek je sa ponosom i uzdignuta čela predstavljao našu domovinu, čija se himna, po pravilu, sluša širom svijeta kada je on na strunjači.

Bio je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na SP-u u Rusiji, gdje su sudjelovala 4.574 takmičara i ponovo je ostavio konkurenciju iza sebe. Posvećen powerliftingu i bench pressu sa ogromnim samopouzdanjem, Sarajlija je na vrhunski način predstavljao našu zemlju u ovim sportovima gdje god se pojavio.

Vrijednost podviga našeg takmičara pokazuje da su na šampionatu svijeta nastupili predstavnici iz preko 50 zemalja, a Šehović je i dalje neprikosnoven i nastavlja osvajanje zlatnih medalja. U 2016. odbranio je titulu svjetskog prvaka u GPC asocijaciji na šampionatu u Nišu. Dominaciju na Starom kontinentu potvrdio je ove godine u Zadru i osvojio evropski naslov GPA, a bio je šampion Evrope 2015. u Engleskoj.

– Sama činjenica da se prvenstvo održava u Rusiji i Moskvi dalo mi je snage da osvojim novo zlato. Prošle godine bio sam prvak svijeta na šampionatu u američkom gradu Las Vegasu. Presudilo je puno rada i odricanja, a ja sam prvi donio zlato sa SP-a za BiH u ovom sportu, izjavio je Šehović.

Svjetski kup

Sarajevo je dobilo organizaciju Svjetskog kupa 26. i 27. marta 2017, a organizatori su Klub 300 i Shark, piše Oslobođenje.

 

Previous 'Divanhana' širi sevdah po Evropi
Next Pet godina bez heroja povratka - Fadil Banjanović Bracika

You might also like

SPORT

Zmajevi će imati podršku: Djelimični povratak gledalaca na ‘Grbavicu’ i ‘Bilino polje’

Nakon što je Izvršni odbor UEFA-e juče donio odluku o djelimičnom povratku gledalaca na stadione, u kontekstu sprovođenja ove odluke, rukovodstvo NS/FS BiH se danas sastalo sa predstavnicima Federalnog ministarstva

SPORT

Cazin gradi bazen – projekt vrijedan 5 miliona maraka

Grad Cazin u narednoj godini počinje izgradnju gradskog bazena, zatvorenog tipa. Riječ je o projektu vrijednom više od 5 miliona maraka, za koji su osigurana sredstva. Urađena je projektna dokumentacija

SPORT

Visoka pobjeda rukometaša Bosne i Hercegovine protiv Estonije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je počela kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj. U prvom kolu kvalifikacione grupe 6 najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine večeras