Sejfo Šehović na SP-u uz prvo mjesto oborio i svjetski rekord

Sejfo Šehović na SP-u uz prvo mjesto oborio i svjetski rekord

Sejfo Šehović nakon fantastičnog rezultata na Svjetskom prvenstvu WUAP federacije u powerliftingu, benchpressu i deadliftu u Čikagu nije imao odmora, a uslijedilo je takmičenje u Slovačkoj gdje također zlato i rekord nisu izostali.

Šehović je nastupio na Svjetskom prvenstvu GPC federacije u Slovačkoj, a kako smo to od njega i navikli, osvojio je zlatnu medalju uz oboren rekord.

Bosanskohercegovački takmičar je u deadliftu u kategoriji do 75 kg podigao 257,5 kg i tako osvojio prvo mjesto i postavio novi svjetski rekord.

Podsjetimo, nedavno je donio dva zlata uz rekorde iz Čikaga. Višestruki je evropski i svjetski prvak, te vlasnik brojnih rekorda, a u karijeri je osvojio preko 70 medalja na međunarodnim takmičenjima.

(SporCentar/MiruhBosne)

Previous 1. novembra počinje gradnja Bloka 7 TE Tuzla (Video)
Next Naučni skup u Zenici o temi 'Šta je nama Kulin ban'

You might also like

SPORT

Tuzla: Sjajna atmosfera uoči meča sa Švicarskom

  U dvorani “Mejdan” u Tuzli večeras od 20 sati rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igra odlučujuću utakmicu za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo. Protivnik je Švicarska, a “Zmajevima”

SPORT

Novi fudbalski klub u Sarajevu, ime dobio po našem slavnom ilirskom pretku – Batonu!

Škola fudbala Bambinosi Sarajevo nakon šest godina rada sa djecom do 15 godina osnovala je Fudbalski klub pod imenom BATON. U prepunoj sali amfiteatra Fakulteta sa sporti i tjelesni odgoj

SPORT

Bosna preko Izraela izborila finale turnira koji vodi ka Olimpijadi

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u finale pretkvalifikacionog olimpijskog turnira pobjedivši večeras selekciju Izraela – 86:77 Naši košarkaši su bili bolji većim dijelom meča, iako nisu uspijevali održati