Selmo Cikotić kandidat za  ministra sigurnosti

Selmo Cikotić kandidat za ministra sigurnosti

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za novog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine bit će Selmo Cikotić.

Odluka je to Kadrovske komisije te stranke, a Cikotić je prihvatio kandidaturu za tu poziciju.

– Imao sam na određeni način neki osjećaj iznenađenja tom ponudom, ali nakon obrazloženja predsjednika (predsjednik SDA Bakir Izetbegović, op. a.) sam prihvatio to kao jedan od izazova u radu za državu i borbu za državu, te rješavanje nekih problema – izjavio je Cikotić za Faktor.

Cikotić je, govoreći o izazovima koji ga očekuju na poziciji ministra sigurnosti, a naročito u kontekstu migrantske krize, kazao da već ima određene rezone po tom pitanju.

– To je sigurnosno pitanje kojim se ja akademski bavim, ali prerano je još da konkretnije govorim o tome. Potrebno je sačekati da se dođe u poziciju da se to konkretnije rješava – izjavio je Cikotić.

Prije nego što se prijedlog imenovanja novog ministra sigurnosti nađe na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Centralna izborna komisija (CIK) BiH morat će izvršiti neophodne provjere. Neobavezujuću preporuku dat će i Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, koja će prethodno obaviti razgovor sa kandidatom.

Cikotić bi na poziciji ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine trebao zamijeniti predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, koji je 2. juna podnio ostavku na tu poziciju.

Previous Broj zaposlenih u FBiH od 5. maja porastao za 7.443
Next Obilježena godišnjica pogibije Zlatnog ljiljana Safeta Isovića - Tigra sa Žuči

You might also like

NAŠI DANI

Pohodom na Inač obilježena godišnjica pogibije Džemala Bijedića

Pohodom planinara na planinski vrh Inač, iznad Kreševa, obilježena je 45. godišnjica pogibije Džemala Bijedića. Osamnaestog januara 1977. godine na putu iz Beograda prema Sarajevu, zajedno sa svojom suprugom Razijom,

NAŠI DANI

Izetbegović: Secesionističke politike prijete miru i stabilnosti, naše jedinstvo će ih obeshrabriti

U njemačkom gradu Koblenzu održana je tribina povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, na kojoj se prisutnima obratio i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

NAŠI DANI

Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u našu zemlju!

Dvojica studenata iz Nigerije 12. novembra doputovali su u Pulu kako bi učestvovali na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu. Nakon završetka takmičenja, 17. novembra, doputovali su u Zagreb. Na ulici ih je