Senad Šantić iz Mostara sa svojim radnicima podijelio 50 posto ukupnog profita firme

Senad Šantić iz Mostara sa svojim radnicima podijelio 50 posto ukupnog profita firme

Mostarac Senad Šantić, direktor kompanije “ZenDeV”, odlučio je još jednom nagraditi svoje uposlenike i s njima podijeliti 50 posto profita firme.

Naime, Šantić, koji je ranije u javnost dospio zato što je svoje radnike počastio putovanjem u Tursku na ljetovanje, kao razlog novog nesvakidašnjeg poteza naveo nekoliko razloga:

– Želimo kulturu u kojoj svaki član tima osjeća vlasništvo nad našim uspjehom. Želimo kulturu koja nagrađuje svakoga proporcionalno uspjehu koji smo stvorili. Želimo kulturu dugogodišnjih mislilaca. Ovo je naš način da ostanemo konkurentni na tržištu. To znači i da će u slučaju da se jedna od kompanija u našem portfelju prodati, taj novac također biti podijeljen među našim timom – naveo je Šantić, koji se prije nekoliko godina vratio u našu zemlju iz Švedske i sa kolegom Nikolom Mirkovićem osnovao ovu firmu.

– Nikola Mirković i ja smo uvijek osjećali da je imati partnera na ovom putovanju mnogo zabavnijim nego što bi to bilo raditi sami. Nadamo se da će ova odluka natjerati da svi u našem timu podijele dio iskustva s nam.

Na kraju dana.. Bez njih.. Nema ničega – naveo je na kraju Šantić.

Izvor: Biznis.ba

Previous Uskoro nova avionska linija iz Sarajeva za SAD
Next Erdogan jučer s predstavnicima bošnjačkih udruženja, a danas s Dodikom

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosna i Hercegovina će praviti novu haubicu vrijednu 2 miliona maraka!

  Tvornica mašina i hidraulike „Bratstvo” iz Novog Travnika (BNT-TmiH) trebala bi uskoro početi s proizvodnjom prototipa nove samohodne haubice kalibra 155 milimetara, čiji će domet iznositi 50 kilometara, saznaje

Ekonomija/Biznis

Boxmark Leather ulaže 10 mil. EUR u proizvodnju autopresvlaka u Lukavcu

  Austrijski Boxmark Leather počeo je pripremne radove za značajno proširenje pogona za proizvodnju autopresvlaka u Lukavcu. Kompanija planira da kroz dvije faze, u narednih godinu dana, izgradi još 25.000

Ekonomija/Biznis

Uprkos agresiji i neprestanim destrukcijama: Bosna ima veći privredni rast od Srbije!

Muris Čičić, profesor Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva, i Milan Ćulibrk, ekonomista i glavni urednik beogradskog sedmičnika NIN govorili su za RSE o ekonomiji dvije zemlje – Bosne i Hercegovine i Srbije.