Širbegović – grade region, izvoze u Švedsku. U 2017. godini rast prihoda 36 %

Širbegović – grade region, izvoze u Švedsku. U 2017. godini rast prihoda 36 %

 

Poslovni rezultati u 2017. godine nam ulijevaju optimizam, jer smo osim rasta prihoda od preko 36%, ostvarili poboljšanje i u svim ostalim pokazateljima poslovanja – ističu iz ove građevinske firme.

Najznačajniji rast je ostvaren na tržištu regije: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i naravno Bosne i Hercegovine gdje smo po udjelu na tržištu vodeća firma.

Sa ponosom ističemo da učestvujemo u realizaciji najznačajnijih projekata u Regiji i da su naši klijenti vodeće privatne kompanije iz Regije i šireg okruženja.

Za izvoz u Švedsku dobili smo visoku ocjenu od našeg kupca za kvalitet proizvoda i poštivanje ugovorenih obaveza. U 2018 godini proširujemo naš program na izgradnju grednih mostova kao i stambenih objekata. Očekujemo dalji rast prihoda u Regiji i na tržištu EU.

Ono što je obilježilo 2017. godinu u kompaniji Širbegović su i velike investicije u opremu i proširenje postojećih kapaciteta što je imalo pozitivan efekat u smanjivanju troškova proizvodnje sa ciljem povećavanja konkurentnosti u pogledu cijena i rokova građenja.

Ponosni smo da smo i ove godine investirali značajna sredstva u edukaciju i razvoj zaposlenih, kojima ćemo i dalje nastojati stvarati što poticajnije uslove rada u cilju postizanja što bolje radne atmosfere, dobrih odnosa među zaposlenicima, te njihovog zadovoljstva na radnom mjestu. Zadovoljni zaposlenici su najjača karika uspješnog tima.– zaključuju u kompaniji Širbegović.

Previous Predstavljen olimpijski tim Bosne i Hercegovine (VIDEO)
Next Novalić: Povećanje zaposlenosti zabilježno u svim kantonima - 38.000 u ovom mandatu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Haris Čelenka ručno izrađuje tradicionalnu peć, u narodu poznatiju kao fijaker

U Šerićima, nadomak Zenice, nalazi se mala zanatska radionica u prizemlju porodične kuće. U ovoj radionici Haris Čelenka ručno izrađuje tradicionalnu peć, u narodu poznatiju kao fijaker, komad historije bosanskohercegovačkog

MADE IN BOSNIA-387

Stotine radnih mjesta: U mjesec dana tri nove fabrike za proizvodnju obuće u Novom Travniku

Grad u Centralnoj Bosni, Novi Travnik, nastavio je sa svojim ekonomskim razvojem. Jedina je opština u Bosni i Hercegovini u kojoj su se u mjesec dana otvorile 3 firme. Posljednja

MADE IN BOSNIA-387

U Bugojnu se gradi fabrika flaširane vode

Iz Bugojna, flaširanom pitkom vodom, planiramo snabdijevat dobar dio domaćeg tržišta, a imamo obezbijeđeno i tržište na Bliskom Istoku – Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Kataru i Bahreinu – kaže Omerdić. Prve