Širbegović – grade region, izvoze u Švedsku. U 2017. godini rast prihoda 36 %

Širbegović – grade region, izvoze u Švedsku. U 2017. godini rast prihoda 36 %

 

Poslovni rezultati u 2017. godine nam ulijevaju optimizam, jer smo osim rasta prihoda od preko 36%, ostvarili poboljšanje i u svim ostalim pokazateljima poslovanja – ističu iz ove građevinske firme.

Najznačajniji rast je ostvaren na tržištu regije: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i naravno Bosne i Hercegovine gdje smo po udjelu na tržištu vodeća firma.

Sa ponosom ističemo da učestvujemo u realizaciji najznačajnijih projekata u Regiji i da su naši klijenti vodeće privatne kompanije iz Regije i šireg okruženja.

Za izvoz u Švedsku dobili smo visoku ocjenu od našeg kupca za kvalitet proizvoda i poštivanje ugovorenih obaveza. U 2018 godini proširujemo naš program na izgradnju grednih mostova kao i stambenih objekata. Očekujemo dalji rast prihoda u Regiji i na tržištu EU.

Ono što je obilježilo 2017. godinu u kompaniji Širbegović su i velike investicije u opremu i proširenje postojećih kapaciteta što je imalo pozitivan efekat u smanjivanju troškova proizvodnje sa ciljem povećavanja konkurentnosti u pogledu cijena i rokova građenja.

Ponosni smo da smo i ove godine investirali značajna sredstva u edukaciju i razvoj zaposlenih, kojima ćemo i dalje nastojati stvarati što poticajnije uslove rada u cilju postizanja što bolje radne atmosfere, dobrih odnosa među zaposlenicima, te njihovog zadovoljstva na radnom mjestu. Zadovoljni zaposlenici su najjača karika uspješnog tima.– zaključuju u kompaniji Širbegović.

Previous Predstavljen olimpijski tim Bosne i Hercegovine (VIDEO)
Next Novalić: Povećanje zaposlenosti zabilježno u svim kantonima - 38.000 u ovom mandatu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U Milanu otvoren 21. Triennale: Veliki uspjeh bosanskih proizvođača namještaja

Dvadeset prva internacionalna izložba 2016 “Triennale di Milano”otvorena je u subotu i trajat će do 12. septembra. Bosnu i Hercegovinu na ovoj velikoj svjetskoj izložbi predstavljaju Projekt Bijenale savremene umjetnosti

Ekonomija/Biznis

Za dvije godine u FBiH zaposleno 32.000 ljudi, Tešanj najperspektivniji, Bingo na vrhu liste firmi

Prema zvaničnim podacima FBiH, poslovno najperspektivnije područje je općina Tešanj, u kojoj je u posljednje dvije godine zaposleno blizu 1.750 osoba, izvještavaju danas bosanski mediji. Na osnovu podataka Vlade Federacije

Ekonomija/Biznis

Privreda: ZDK bilježi rast po brojnim parametrima

  Okrugli sto o temi “Kako povećati konkurentnost privrede regije Zenica” održan je danas u Zenici, kao jedan u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke s