Širbegović – grade region, izvoze u Švedsku. U 2017. godini rast prihoda 36 %

Širbegović – grade region, izvoze u Švedsku. U 2017. godini rast prihoda 36 %

 

Poslovni rezultati u 2017. godine nam ulijevaju optimizam, jer smo osim rasta prihoda od preko 36%, ostvarili poboljšanje i u svim ostalim pokazateljima poslovanja – ističu iz ove građevinske firme.

Najznačajniji rast je ostvaren na tržištu regije: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i naravno Bosne i Hercegovine gdje smo po udjelu na tržištu vodeća firma.

Sa ponosom ističemo da učestvujemo u realizaciji najznačajnijih projekata u Regiji i da su naši klijenti vodeće privatne kompanije iz Regije i šireg okruženja.

Za izvoz u Švedsku dobili smo visoku ocjenu od našeg kupca za kvalitet proizvoda i poštivanje ugovorenih obaveza. U 2018 godini proširujemo naš program na izgradnju grednih mostova kao i stambenih objekata. Očekujemo dalji rast prihoda u Regiji i na tržištu EU.

Ono što je obilježilo 2017. godinu u kompaniji Širbegović su i velike investicije u opremu i proširenje postojećih kapaciteta što je imalo pozitivan efekat u smanjivanju troškova proizvodnje sa ciljem povećavanja konkurentnosti u pogledu cijena i rokova građenja.

Ponosni smo da smo i ove godine investirali značajna sredstva u edukaciju i razvoj zaposlenih, kojima ćemo i dalje nastojati stvarati što poticajnije uslove rada u cilju postizanja što bolje radne atmosfere, dobrih odnosa među zaposlenicima, te njihovog zadovoljstva na radnom mjestu. Zadovoljni zaposlenici su najjača karika uspješnog tima.– zaključuju u kompaniji Širbegović.

Previous Predstavljen olimpijski tim Bosne i Hercegovine (VIDEO)
Next Novalić: Povećanje zaposlenosti zabilježno u svim kantonima - 38.000 u ovom mandatu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Novo iz Klasa: Na tržištu savijače u tri okusa i visokoproteinski hljeb u novom pakovanju

 Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo plasirala je na tržište novi duboko zamrznuti proizvod – Savijače, te već poznati Viskoproteinski hljeb u novom, praktičnijem pakovanju sa načinom zatvaranja koji produžava njegovu

MADE IN BOSNIA-387

Uspjeh domaće vojne industrije: Proizvedena prva bosanska haubica

“Bratstvo” Novi Travnik – Tvornica mašina i hidraulike (BNT-TMiH) pri kraju je razvoja prototipa prvog modernog artiljerijskog oružja proizvedenog poslije rata u BiH. Riječ je o samohodnoj haubici kalibra 155

Ekonomija/Biznis

Bosanska kompanija nakon kotlova, prezentovala i roštilje na pelet

Kovan M.I. d.o.o je vodeća kompanija za proizvodnju kotlova i kamina za zagrijavanje privatnih, stambenih, poslovnih i industrijskih objekata uz korištenje obnovljivih izvora energije.   Na sajmu GraposExpo u Gračanici učestvuju svake godine,