Ski centar ‘Raduša’ bilježi najuspješniju zimsku sezonu

Ski centar ‘Raduša’ bilježi najuspješniju zimsku sezonu

 

Po broju posjeta i količini snijega, zimska turistička sezona u ski centru “Raduša” najuspješnija je do sada, izjavio je upravitelj ovog skijališta David Herceg, istaknuvši kako je, osim posjetitelja iz okolnih općina i Banja Luke, sve više gostiju i iz Hrvatske.

Herceg je najavio da ponovno, uz podršku vlasti općine Gornji Vakuf/Uskoplje, počinje i škola skijanja za najmlađe, napomenuvši pri tome da očekuje kako će ovaj ski centar, od iduće godine, biti otvoren i radnim danima te da pripremaju brojne novitete.

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (SBK) podsjećaju da ovaj kanton raspolaže sa sedam ski centara i ocjenjuju da je “Raduša” jedan od najljepših.

– Ski centar ‘Raduša’ vrlo kvalitetno je opremljen skijaškom infrastrukturom te je odličan izbor za početnike, rekreativce, ali i profesionalce. Svi koji vole daskanje na snijegu i freestyle, moraju obavezno svratiti do ovog ski resorta u srednjoj Bosni, a djecu mogu razveseliti baby ski liftom i stazom za početnike koji su potpuno besplatni za posjetioce – naveli su iz Turističke zajednice.

Cijena dnevne ski karte iznosi 25 maraka, a poludnevne 20 maraka, s tim da ljubitelje skijanja očekuje desetak kilometara uređenih staza te ski lift “Jezero”, koji je, sa 1.800 metara, najduži u Bosni i Hercegovini.

Parking je besplatan, a na samo nekoliko koraka od skijaške staze nalazi se motel s 11 soba, a iz restorana, smještenog na 1.707 metara nadmorske visine, pruža se očaravajući pogled na Uskopaljsku dolinu, ističu iz Turističke zajednice.

Svake nedjelje, tokkom zimske sezone, posjetioci imaju priliku uživati u odličnoj zabavi uz lokalne DJ-eve, a iz Turističke zajednice SBK-a naglašavaju kako je ovo područje idealno i za šetače, koji mogu uživati u bajkovitim pejzažima, daleko od gradske vreve i galame.

Put do ski centra “Raduša” je prohodan, a na stazi ima više od 100 cm snijega.

Previous Tomislavgrad: Turski vojnici EUFOR-a spasili porodicu s trudnicom zaglavljenu u snijegu
Next Povratničke priče: U Konjević Polju otvorena savremena farma pilića

You might also like

TURIZAM

Sarajevo: Zimska idila na Vrelu Bosne (Foto)

Snijeg je donio sezonu zimskih sportova na planinama, a za one koji preferiraju šetnju u nešto “mirnijem” ambijentu i u ravnici, sarajevsko izletište Vrelo Bosne i njegova okolica idealan su

BH RAZGLEDNICA

Vodenice, Krupa na Vrbasu (Video)

Krupa na Vrbasu mjesto koje obiluje vodenicama i slapovima, postala je značajno turističko mjesto u u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Ledena voda udarajući od kamenje u koritu rijeke ostavlja

BH RAZGLEDNICA

Milion maraka iz EU projekta za uređenje tuzlanskog izletišta Ilinčica

Nekada poznato tuzlansko izletište Ilinčica uskoro će postati atraktivan rekreativni kompleks, zanimljiv ne samo domicilnom stanovništvu nego i turistima kojih je u ovom gradu sve više.  I to zahvaljujući EU