Ski centar ‘Raduša’ bilježi najuspješniju zimsku sezonu

Ski centar ‘Raduša’ bilježi najuspješniju zimsku sezonu

 

Po broju posjeta i količini snijega, zimska turistička sezona u ski centru “Raduša” najuspješnija je do sada, izjavio je upravitelj ovog skijališta David Herceg, istaknuvši kako je, osim posjetitelja iz okolnih općina i Banja Luke, sve više gostiju i iz Hrvatske.

Herceg je najavio da ponovno, uz podršku vlasti općine Gornji Vakuf/Uskoplje, počinje i škola skijanja za najmlađe, napomenuvši pri tome da očekuje kako će ovaj ski centar, od iduće godine, biti otvoren i radnim danima te da pripremaju brojne novitete.

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (SBK) podsjećaju da ovaj kanton raspolaže sa sedam ski centara i ocjenjuju da je “Raduša” jedan od najljepših.

– Ski centar ‘Raduša’ vrlo kvalitetno je opremljen skijaškom infrastrukturom te je odličan izbor za početnike, rekreativce, ali i profesionalce. Svi koji vole daskanje na snijegu i freestyle, moraju obavezno svratiti do ovog ski resorta u srednjoj Bosni, a djecu mogu razveseliti baby ski liftom i stazom za početnike koji su potpuno besplatni za posjetioce – naveli su iz Turističke zajednice.

Cijena dnevne ski karte iznosi 25 maraka, a poludnevne 20 maraka, s tim da ljubitelje skijanja očekuje desetak kilometara uređenih staza te ski lift “Jezero”, koji je, sa 1.800 metara, najduži u Bosni i Hercegovini.

Parking je besplatan, a na samo nekoliko koraka od skijaške staze nalazi se motel s 11 soba, a iz restorana, smještenog na 1.707 metara nadmorske visine, pruža se očaravajući pogled na Uskopaljsku dolinu, ističu iz Turističke zajednice.

Svake nedjelje, tokkom zimske sezone, posjetioci imaju priliku uživati u odličnoj zabavi uz lokalne DJ-eve, a iz Turističke zajednice SBK-a naglašavaju kako je ovo područje idealno i za šetače, koji mogu uživati u bajkovitim pejzažima, daleko od gradske vreve i galame.

Put do ski centra “Raduša” je prohodan, a na stazi ima više od 100 cm snijega.

Previous Tomislavgrad: Turski vojnici EUFOR-a spasili porodicu s trudnicom zaglavljenu u snijegu
Next Povratničke priče: U Konjević Polju otvorena savremena farma pilića

You might also like

BAŠTINA

Bihać: Stari grad Orašac mami sve više posjetilaca (Video)

U srcu Nacionalnog parka Una je Stari grad Orašac koji bi uskoro mogao postati nova turistička atrakcija. Stari grad Orašac bi istoimenom povratničkom naselju mogao vratiti nekadašnji sjaj, a mještanima

TURIZAM

“Bosna i Hercegovina – 80 najljepših mjesta” vodič za putovanje domaćih i stranih turista

“Bosna i Hercegovina – 80 najljepših mjesta” knjiga je koja je objavljena prije desetak dana, putopisca Roberta Dacešina i djevojke Ene Filipović koji su na ovom vodiču za putovanja radili

BH RAZGLEDNICA

Selo srednjovjekovnih rudara i kovača: Sedam kuća u Vrancima nacionalni spomenik BiH

„Zdravo, zdravo momci, Kreševljaci, da li znate gdje je selo Vranci“, kaže doajen sevdalinke Safet Isović u pjesmi koju je 1972. snimio po tekstu Joze Penave, pa dalje nastavlja: „Gore