Slovenci grade fabriku u N. Travniku; investicija vrijedna 10 miliona maraka

Slovenci grade fabriku u N. Travniku; investicija vrijedna 10 miliona maraka

Preduzeće „ADK“ planira gradnju novog pogona u Novom Travniku, a investicija je vrijedna 10 miliona KM.

Preduzeće ADK d.o.o. jedno je od najvećih preduzeća u metalsko – prerađivačkoj grani. Veći dio djelatnosti predstavlja izrada složenih čeličnih konstrukcija od sitnozrnatog čelika i montaža završnih proizvoda. Upravo zbog zahtjevne tehnologije proizvodnje i nedostatak adekvatnog prostora koji se javio usljed proširenja obima posla, javila se potreba za formiranje dodatnog prostora koji će moći da prihvati sve ono što je zadano od strane samog procesa proizvodnje, terena i investitora.

Ovaj savremeni koncept se prostire na čak 11.000 m2 , te poštuje sve ono što je zatečeno i potrebno kako bi se proces proizvodnje dalje nastavio u svom punom obimu.

Kako bi jedan ovakav objekat koji je od velikog i ključnog značaja dobio dodatnu notu arhitektonskog uticaja, javlja se igra sa bojama, nadstrešnicom, stepeništem koji će upravo ovakav prostor transformirati u nešto moderniji ambijent nego što inače imamo priliku da vidimo kada su industrijski pogoni u pitanju, stoji u opisu projekta na stranici Ledić arhitekture.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Travnik Selver Zukić boravio je nedavno radnoj posjeti poznatom i uspješnom novotravničkom preduzeću „ADK“, gdje ga je ugostio direktor Vili Šumer.

Razgovaralo se o pitanjima koja su vezana za rad i poslovanje preduzeća  sa posebni osvrtom na novu investiciju u vrijednosti od 10 miliona KM.

Zukić  se zahvalio preduzeću „ADK“ na dosadašnjim ulaganjima koja su dovela do zapošljavanja većeg broja novotravničana a čime  je poboljšana i  opća gospodarska slika ove općine.

(Akta/MiruhBosne)

Previous Sve više povrataka u Bosnu! "Vratio sam se iz Njemačke, ne idem više nigdje"
Next Lingvistički atlas pokazuje bogatstvo dijalektskog pejsaža Bosne i Hercegovine

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Bosanskoj Krupi sada imaju više zaposlenih nego prije izbijanja pandemije

Ministrica privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Samra Mehić boravila je danas u radnoj posjeti firmama u Poduzetničkoj zoni u općini Bosanska Krupa, a kojima je ovo ministarstvo kroz različite vrste

MADE IN BOSNIA-387

Domaća mliječna industrija nije osjetila posljedice krize u martu

Mliječna industrija u Bosni i Hercegovini, sudeći prema statističkim podacima za mart, nije osjetila uticaj virusa Covid-19, izvještava Indikator.ba. Podaci entitetskih zavoda za statistiku pokazuju da je proizvodnja mliječnih proizvoda

MADE IN BOSNIA-387

Derubis Yachts radi nove jahte i prikolice za auta

Kompanija Derubis Yachts iz Viteza u 2020. godinu ušla je jako dinamično. U martu će u Sarajevu predstaviti prvi brod iz nove serije modela “42 fly”. Denis Kraljević, vlasnik pomenute