Slovenci razočarani remijem protiv Srbije

Slovenci razočarani remijem protiv Srbije

I pored velikog poena, još veće razočarenja u Minhenu, pišu slovenački mediji nakon 1:1 protiv Srbije u 2. kolu EP-a.

Slovenija je ostala neporažena u drugom meču Eura, ali je razočarana napustila stadion u Minhenu. Bila je na pragu historijske prve pobjede na Evropskom prvenstvu.

Igrač Celja  Žan Karničnik bio je strijelac u 69. minuti i činilo se da će reprezentacija Matjaža Keka obradovati 20.000 sunarodnika na Allianz Areni. Ali u posljednjoj sekundi, tj. na kraju petog, poslednjeg minuta sudijske nadoknade, rezervista Milana Luka Jović pobrinuo se za izjednačenje nakon kornera.

Slovenija ima dva boda nakon dva meča, odigrala je i 1:1 sa Danskom, da bi se probili u nokaut fazu moraće u utorak da savlada favorita grupe C Englesku. 

Na najvećem stadionu Eura 2024, najmanju državu podržalo je više od 20.000 navijača koji su u Bavarsku stigli iz svih krajeva zemlje sa sunčane strane Alpa. Između ostalog, u glavni grad Bavarske stigao je i specijalni navijački voz iz Ljubljane sa 350 navijača . Sreću našim fudbalerima poželio je i Luka Dončić.

Podsjećamo, Srbija je u 1. kolu poražena od Engleske s 1:0.

Previous Hoće li institucije BiH prekinuti saradnju s kompanijama s crne liste!
Next Trešnje iz Popovog polja - Primjer domaće izvrsnosti i prirodnog bogatstva

You might also like

SPORT

Vijeće ministara BiH: Finansijska podrška odlasku košarkaških reprezentacija na međunarodna takmičenja

Savjet ministara BiH, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, donio je Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022.

SPORT

Sani Čampara: Najbolji strijelac juniorskog Eurobasketa; izabran i u najbolju petorku

Košarkaš Real Madrida i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara izabran je u najbolju petorku proteklog evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u Slovačkoj, na kojem je bh.

SPORT

FK Sloga GC pisao FK Klis: Oduševljeni organizacijom, zahvalni publici

  Fudbalski klub Sloga iz Gornjeg Crnjelova, član Prve lige bh. entiteta Republike srpske, zahvalio se na gostoprimstvu FK Klis iz Buturović-Polja, iz Druge lige “jug” Federacije Bosne i Hercegovine