Slovenija: Pobjeda opozicije, ubjedljiv poraz Janše!

Slovenija: Pobjeda opozicije, ubjedljiv poraz Janše!

Biračka mjesta širom Slovenije su zatvorena. Nakon izbora najviše glasova dobila je Gibanje Svoboda (Pokret Sloboda) (35,8%), zatim SDS (22,5%), NSi (6,8%), SD (6,6%) i Levica (4,4%).

Na devetim parlamentarnim izborima u historiji nezavisne Slovenije birači su birali novi sastav Narodne skupštine. Rezultati paralelnog glasanja su već poznati.

Ko će činiti novi sastav Narodne skupštine nezvanično će biti poznato oko 22 sata, jer bi objavljivanje djelimičnih rezultata moglo biti malo odloženo zbog veće izlaznosti, javlja RTV Slovenije.

Predsjednik SDS-a Janez Janša, koji se očekuje da će se obratiti biračima tek oko 22 sata, na Facebooku se zahvalio biračima. “Glas za SDS je glas za Sloveniju za sve njene građane, bez razlike. Glas za slovenačku porodicu, glas za slovenačkog radnika i penzionera, glas za našu djecu i za slovenačku budućnost”, napisao je.

“Ljudi danas plešu, sutra počinje novi dan”, rekao je Robert Golob, predsjednik stranke Pokret Slovenije, u svom prvom komentaru na rezultate izbora koji su danas održani.” – prenosi agencija STA.

Previous Zovko: SDA je kriva što nema dogovora; mi imamo druge bošnjačke stranke spremne na kompromis
Next Potukao Janšu! Komšić čestitao Golobu

You might also like

NAŠI DANI

Obilježene godišnjice pogibije heroja odbrane BiH Muhidina Dine Magode i Vinka Šamarlića

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo danas je zajedno sa nekadašnjim saborcima, a sada članovima udruženja „Zelene beretke“ i Odreda „Hrasno Brdo“, te rodbinom i prijateljima obilježio godišnjicu

NAŠI DANI

Krene li Schmidt u antiustavnu avanturu, otpor Bosne mora se čuti do neba!

Kada pravni eksperti, stručnjaci, znanstvenici zalažu svoje znanje za parče političke milosti s pravom ih se ima nazvati i licemjerima i poltičkim patuljcima. Jer, pravo na različito tumačenje politike, ustava,

NAŠI DANI

Zvizdić se u Berlinu sastao s Bosankom Jasminom Hostert, poslanicom u Bundestagu

“Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Berlinu sa poslanicom u Bundestagu Jasminom Hostert. Upoznao ju je sa političkom situacijom u zemlji i