Smijenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, kritikovao Vučićevu posjetu gradu

Smijenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, kritikovao Vučićevu posjetu gradu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razriješio je dužnosti dosadašnjeg pomoćnika Emira Aščerića, koji je na tu funkciju imenovan kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka. Aščerić je ranije na Fejsbuku objavio da posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje je isporučeno 13 respiratora gradskoj Opštoj bolnici, predstavlja „zloupotrebu i brutalnu političku kampanju“.

Gradonačelnik je u saopćenju naveo da svaki pojedinac ima pravo da u svoje ime i u ime političke opcije kojoj pripada priča šta i kada hoće, ali da je neprimjereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

„Nedopustivo je da bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros donio odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razriješim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika“, naveo je gradonačelnik.

Ocijenio je da je Vučićeva posjeta „značila mnogo za Novi Pazar u ovim teškim trenucima“ i dodao da oni koji to neće da shvate „sigurno nisu dobronamjerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene“.

Biševac je u skladu sa ranije potpisanim koalicionim sporazumom, pozvao SDA Sandžaka da predloži drugog kandidata za tu funkciju.

Aščerić, koji je predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara imenovan je u aprilu 2017, kada je ta stranka zvanično postala dio gradske vlasti.

Krajem 2016. godine Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić, potpisala je sa SDA Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Ne osjećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje "donacije" bolnici u Novom Pazaru. Zar bolnice nisu…

Gepostet von Emir Ašćerić am Montag, 6. April 2020

Previous Premijerka BPK Goražde: Nema novozaraženih, firme počele sa radom
Next Generalni direktor EPBiH: Elektroenergetski sistem je stabilan

You might also like

ŽIVOT

Sandžak: U Novom Pazaru već deceniju pozitivan prirodni priraštaj stanovništva

Od 170 opština u Srbiji, Novi Pazar je u samom vrhu onih koji su tokom prethodne godine imali pozitivan prirodni priraštaj u odnosu na broj umrlih, uprkos aktuelnoj pandemiji smrtonosne

SANDŽAK

‘Nije što ne slavim, nego zbog dešavanja u Palestini’ – odgovor Novopazarke o dočeku Nove godine

Odgovori Novopazaraca na pitanje kako će provesti Novu godinu, da li idu negdje na doček, putuju ili će ostati kod kuće. “Ne slavim Novu godinu. Došli smo kod svojih i

SANDŽAK

U Sandžaku obilježen Dan školstva na bosanskom jeziku

  Bošnjačja djeca prvi put u sistemu školstva Republike Srbije izučavaju svoju kulturu, sandžačke pisce, likovnu tradiciju, muzičku kulturu i proučavaju historiju Sandžaka, rečeno je danas Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog