Softver bosanske kompanije nadzire Pelješki most

Softver bosanske kompanije nadzire Pelješki most

Pelješki most sa kompletnom dionicom pristupnih cesti, koje uključuju tri čvora, dva mosta i dva tunela od kojih je tunel Debeli Brijeg dužine 2.406 m, pod nadzorom je softvera kompanije sa sjedištem u Sarajevu – BS Telecom Solutions, članice ASEE grupacije.

Na dionice je instalirano više od 200 prometnih znakova sa izmjenjivim sadržajem i oko 100 nadzornih kamera za detekciju incidenata.

Kompletna dionica je pod nadzorom Kontrolnog centra u Zaradežu gdje operateri putem centralnog sistema za nadzor i upravljanje BS Husky 24h dnevno vode brigu o sigurnosti učesnika u prometu.

BS Husky softver do danas je ugrađen i upravlja svim segmentima saobraćaja diljem BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Ovo je jedan od najvećih projekata u EU i najveći u Hrvatskoj što je samo još jedna u nizu potvrda činjenice da je BS Husky softver lider u domenu pametnih transportnih sistema, kao jedan od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih proizvoda.

Kompanija BS Telecom Solutions, članica ASEE grupacije, osnovana je 2002. godine i na tržištu je od tada prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima.

U ovom trenutku, kompanija je regionalni lider na tržištu pametnih transportnih sistema (Intelligent Transportation System), a na putu je da sa svojim Smart City rješenjima preuzme vodeće mjesto i u ovoj sferi.

Otkriveno kako je Hrvatska dobila podršku EU i izlobirala Dodika vezano za Pelješki most. U Neumu tek sad zabrinuti

Previous Bronzanoj na EYOF-u Iman Avdić komšije priredile sjajan doček
Next Halilović: Pripreme teku odlično, uvjeti na Vlašiću su fantastični

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Pionirski koraci Lejle Karović-Kersting na zapuštenim podrinjskim poljima

  Proizvodnjom uljarica i žitarica Lejla Karović-Kersting, Ustikoljanka s adresom u Frajburgu, u prelijepoj njemačkoj pokrajini Švarcvald, nastoji potaknuti obradu zapuštenih parcela u Gornjem Podrinju. Ekološku proizvodnju suncokreta, lana, tikve

Ekonomija/Biznis

U automobilskoj industriji FBiH radi više od 10.000 radnika

  Snažnije prisutvo Grupacije automobilske industrije na tržištu Njemačke Redovna sjednica Grupacije automobilske industrije održana je 8.2.2018. godine u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH u Sarajevu. Dnevni red sastanka je obuhvatio najvažnije

Ekonomija/Biznis

Čapljinska ‘Lasta’ opet proizvodi (Video)

  Početkom godine imovina čapljinske Laste, fabrike keksa i vafla, pokušavala se prodati na aukciji, kako bi se namirio dug povjerilaca. Rasprodaja je zaustavljena pokretanjem stečaja. Suprotno svim očekivanjima, nakon