Sportisti Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine u Austriji osvojili 14 medalja

Sportisti Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine u Austriji osvojili 14 medalja

Sportisti Specijalne Olimpijade BiH doputovali su danas u Sarajevo nakon učešća na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji sa 14 osvojenih medalja, javlja Fena.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine Kada Delić-Selimović rekla je novinarima da je među tih 14 medalja pet zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih.

– Kada smo polazili rekli smo da idemo skromno a vratili smo se preponosno sa 14 medalja – istakla je Delić-Selimović.

Naglasila je dvije zlatne medalje Edne Šunjić u slalomu i veleslalomu, zlatne medalje Edite Dikonja i Kristine Klačar u nordijskom trčanju, kao i zlatnu medalju Andrije Radoša u disciplini Super G.

Srebrene medalje osvojili su Sanela Ćorović, Hiba Sultanović, Radenko Savanović i Sanela Ćorović – svi u nordijskom trčanju.

Osvajači bronzanih medalja su Merima Osmanović – 2 bronzane u slalomu i veleslalomu, Spomenko Martinović u slalomu, te Radenko Savanović, Selmedina Berišaj i Hiba Sultanović u nordijskom trčanju.

Delić-Selimović je pohvalila dobru organizaciju igara i izrazila nadu da će neke od narednih biti održane u Sarajevu.

 

Previous JU Biblioteka Sarajeva - Ustanovljena nagrada 'Nedžad Ibrišimović'
Next Stećci u Kladnju (FOTO)

You might also like

SPORT

Prevljak: Ako ponovimo igru od danas možemo se nadati najboljem i protiv Ukrajine

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na Astana Areni u Nur Sultanu selekciju Kazahstana sa 2:0 u susretu 6. kola grupe D kvalifikacija za SP 2022. Bosanskohercegovački reprezentativci

SPORT

‘Mogli smo otići na dva svjetska i dva evropska prvenstva’ (VIDEO)

Haris Medunjanin igra treću sezonu u američkoj MLS fudbalskih ligi. Za Glas Amerike govori o igranju i životu u Americi, o reprezentativnoj karijeri i prestanku igranja za nacionalni tim, kao

RIJEČ-

Gianluigi Buffon: Pjanić je klasa Pirla, to su dirigenti na terenu

Ko je najbolji golman svijeta svih vremena, vječito je pitanje o kojem se često raspravljaju ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu. Mnogi će dati odgovor da je to legendarni Italijan i